12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportTurneul WTA de la Hong Kong, amânat din cauza manifestaţiilor

Turneul WTA de la Hong Kong, amânat din cauza manifestaţiilor

”Având în vedere situaţia actuală, Federaţia de tenis din Hong Kong şi WTA anunţă amânarea Openului de tenis din 2019 de la Hong Kong”, se arată într-un comunicat al federaţiei (HKTA). ”Evenimentul nu va avea loc între 5 şi 13 octombrie”, subliniază federaţia, potrivit Afp.

”După discuţii aprofundate cu partenerii noştri cheie, am concluzionat că desfăşurarea turneului va fi mai bine asigurată la o dată ulterioară”, se mai arată în comunicat.

”Organizatorii şi WTA sunt în discuţii pentru a determina o altă săptămână pentru găzduirea evenimentului. Un nou anunţ va fi făcut la momentul oportun”, conchide comunicatul.

Openul de la Hong Kong este unul dintre cele mai mare evenimente sportive internaţionale din acest oraş şi atrage în fiecare an nume mare din tenisul feminin. Printre cele care au participat în trecut la turneu se numără Venus Williams, Angelique Kerber, Kristina Mladenovic sau Caroline Wozniacki, care a câştigat ediţia din 2016.

Fosta colonie britanică traversează cea mai gravă criză politică de la retrocedarea sa în 1997, cu manifestaţii şi acţiuni aproape zilnic, care deseori au degenerat în înfruntări violente între radicali şi forţele de ordine.

Contestaţia s-a născut în luna iunie, după respingerea unui proiect de lege care viza autorizarea extrădărilor către China.

Textul de lege a fost abandonat definitiv, dar mişcarea şi-a crescut revendicările, cerând reforme democratice şi denunţând un recul al libertăţilor în fosta colonie britanică şi ingerinţa crescândă a Beijingului în afacerile interne ale regiunii semi-autonome.

Cele mai citite

Proiect de pace durabilă

Anulată de două războaie în curs, Ucraina și Gaza, și umbrită de conflicte potențiale, precum cel din jurul Taiwanului, pacea este din nou tematizată....

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

În Rusia circulă zvonuri că doi suspecți implicați în atentatul de la Moscova au murit în arest

Doi dintre suspecții pe care Rusia i-a reținut după atacul terorist de la Moscova, din 22 martie, ar fi murit în arest. Acest zvon este...
Ultima oră
Pe aceeași temă