10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportTurneul de la Wimbledon a fost anulat

Turneul de la Wimbledon a fost anulat

După ce săptămâna trecută organizatorii anunţau că vor studia toate scenariile, inclusiv amânarea sau anularea turneului londonez, inevitabilul s-a produs. Pentru prima dată după cel de-al Doilea Război Mondial, cel mai prestigios turneu de Grand Slam al anului a fost anulat.

„Cu mare regret anunţăm că decizia All England Club, asociaţia care organizează turneul londonez, şi a comitetului de conducere al campionatului este de a anula ediţia din 2020 de la Wimbledon din cauza problemelor de sănătate pe care le implică pandemia de coronavirus. În schimb, următoarea ediţie, a 134-a, va avea loc între 28 iunie şi 11 iulie 2021”, se arată în comunicatul celor de la All England Lawn Tennis Club.

Acest anunț vine la două săptămâni după ce organizatorii turneului de la Roland Garros, prevăzut între 24 mai şi 7 iunie, au hotărât, spre stupoarea tuturor, reprogramarea sa în toamnă, între 20 septembrie şi 4 octombrie, la doar câteva zile distanță de un alt turneu de Grand Slam, US Open.

Victorioasă anul trecut pe iarba de la Wimbledon, Simona Halep a oferit o primă reacție imediat după aflarea veștii. „Sunt tristă să aud că Wimbledon nu se va mai juca în acest an. Finala de anul trecut va fi întotdeauna una dintre cele mai fericite zile din viața mea, dar trecem prin ceva mai important decât tenisul acum și cele mai bune vești sunt că Wimbledon va reveni la anul. Asta înseamnă că voi aștepta mai mult să-mi apăr titlul acolo”, a scris campioana noastră pe contul oficial de Instagram.

Competițiile ATP şi WTA sunt întrerupte până la data de 13 iulie. Dacă totul va decurge confom planurilor, sezonul s-ar putea relua cu turneul pe zgură de la Bucureşti.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Lion Capital și Bursa Română de Mărfuri inventează motive pentru a nu plăti dividende. Acționarii societăților controlate de Bogdan Drăgoi și Gabriel Purice, nemulțumiți

Numeroși acționari ai Lion Capital, fosta SIF Banat-Crișana, sunt nemulțumiți că societatea condusă de fostul ministru de finanțe Bogdan Drăgoi nu plătește dividende. O...

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...
Ultima oră
Pe aceeași temă