11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportTurneul de la Roland Garros se va disputa în toamnă

Turneul de la Roland Garros se va disputa în toamnă

Deși era programat inițial în perioada 24 mai – 7 iunie, al doilea turneu de Grand Slam al sezonului se va disputa în toamnă, la doar o săptămână după încheierea US Open-ului.

„În timp ce nimeni nu poate prezice astăzi care va fi situaţia legată de sănătate pe 18 mai (când erau programate să înceapă calificările), măsurile restrictive aflate în vigoare fac imposibilă pregătirea şi organizarea competiţiei la datele pe care le stabilisem iniţial”, a declarat președintele Federației Franceze de Tenis, Bernard Giudicelli.

Decizia francezilor a stârnit foarte multe controverse, iar americanii au reacționat imediat, mai ales că noua dată aleasă pentru turneul parizian se suprapune cu Laver Cup, o competiţie demonstrativă pe echipe, promovată puternic de Roger Federer şi Rafael Nadal, pentru care s-au vândut deja toate biletele. „Anunțul e o surpriză pentru noi și partenerii noștri. Ridică multe întrebări, dar avem un mesaj clar pentru fani, sponsori și televiziuni: intenționăm să organizăm Laver Cup 2020 așa cum este programată în prezent, între 25 și 27 septembrie”, a precizat Federaţia americană într-un comunicat.

În aceste condiții, următorul turneu de Grand Slam al anului ar urma să se joace la Londra. Responsabilii de la Wimbledon au anunţat că se pregătesc pentru debutul turneului pe iarbă la data programată, 29 iunie.

Totuși, All England Club, organizatorul competiției de la Wimbledon, a precizat că va închide muzeul pe care îl are şi care în mod normal e deschis tot anul, precum şi alte facilităţi, în urma recomandărilor guvernului britanic de a se evita adunările de persoane.

În acest moment, deținătoarea titlului de la Wimbledon este Simona Halep. Tenismena română a câștigat marele trofeu pe iarba londoneză anul trecut, după o finală contra Serenei Williams.

Circuitele profesioniste de tenis au anunţat, miercuri, într-un comunicat comun, suspendarea turneelor ATP, WTA, Challenger şi ITF până la data de 7 iunie, din cauza pandemiei de coronavirus.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...
Ultima oră
Pe aceeași temă