Turneul Campionilor: Stefanos Tsitsipas, calificat în semifinale

Grecul Stefanos Tsitsipas a acces în semifinalele Turneului Campionilor, după ce l-a învins fără probleme în două seturi, 6-3, 6-2, pe deţinătorul titlului, germanul Alexander Zverev.

Share

Rl online 0 comentarii

14.11.2019 - 10:20

Tsitsipas (22 ani), aflat la prima sa participare la acest turneu, dotat cu premii totale în valoare de 9 milioane dolari, se alătură astfel austriacului Dominic Thiem, care şi-a asigurat calificarea în penultimul act încă de marţi.

În celălalt meci programat miercuri în Grupa Andre Agassi, spaniolul Rafael Nadal, numărul unu mondial, l-a învins greu în trei seturi, 6-7 (3/7), 6-3, 7-6 (7/4), pe rusul Daniil Medvedev, păstrându-şi astfel şansele de calificare în semifinale şi de a rămâne, totodată, în fotoliul de lider al clasamentului ATP la sfârşitul anului.

Jocul a fost unul foarte disputat, care a durat 2 ore şi 46 minute, Medvedev scăpând victoria printre degete după ce a condus cu 5-1 în setul decisiv şi a avut o minge de meci.

"A fost una dintre acele zile în care ai o şansă din 1.000 să câştigi, iar asta s-a întâmplat astăzi", a declarat Nadal la ieşirea de pe teren.

În proba de dublu, perechea formată din tenismanul român Horia Tecău şi olandezul Jean-Julien Rojer a obţinut prima sa victorie la ediţia din acest an competiţiei din capitala britanică, impunându-se cu 6-2, 5-7, 10-8 în faţa principalilor favoriţi, columbienii Juan Sebastian Cabal/Robert Farah, miercuri, în Grupa Max Mirnîi.

În celălalt meci al zilei, francezii Pierre-Hugues Herbert şi Nicolas Mahut au trecut cu 7-6, 7-6 (7/3) de germanii Kevin Krawietz şi Andreas Mies, favoriţii numărul 3, calificându-se în semifinale.

Comentarii