10 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportTudor Băluță: „Ne putem califica de pe primul loc în grupă”

Tudor Băluță: „Ne putem califica de pe primul loc în grupă”

Internaţionalul român de tineret Tudor Băluţă, proaspăt transferat de Mircea Lucescu la Dinamo Kiev, a vorbit despre partida pe care naționala condusă de Adrian Mutu o dispută în această seară, în deplasare, contra Ucrainei. Mijlocașul în vârstă de 21 de ani consideră că el și colegii săi pot obține calificarea la Campionatul European de tineret de anul viitor de pe primul loc în grupă. În acest moment, România este pe poziția a doua, la trei puncte distanță de liderul Danemarca.

„Mă bucur că m-am întors la lot şi îmi doresc să ne îndeplinim obiectivul, acela de a ne califica la un nou Campionat European. Sunt încrezător că ne putem califica, avem o echipă bună care merită să participe din nou la turneul final. Consider că ne putem califica de pe primul loc al grupei, asta vom şi încerca să facem. Mergem în Ucraina cu gândul de a câştiga”, a spus Băluţă.

Fotbalistul crede că transferul la Dinamo Kiev este un pas înainte şi că va avea foarte multe de învăţat de la Mircea Lucescu. „E un pas înainte transferul la Dinamo Kiev. E un club imens, ştim toţi, se bate pentru câştigarea de trofee, iar anul acesta joacă şi în grupele Ligii Campionilor. Să lucrez cu domnul Mircea Lucescu va fi cu siguranţă ceva foarte benefic pentru mine. E un antrenor important şi experimentat şi voi avea multe de învăţat de la dumnealui”, a afirmat fotbalistul aflat în proprietatea englezilor de la Brighton.

Tricolorii U21 întâlnesc Ucraina, în această seară, de la 18.30. Meciul se dispută la Kiev, cu spectatori în tribună. Conform protocolului UEFA, este permis accesul publicului în proporție de 30%, dacă acest lucru este reglementat și la nivel național. Astfel, cum stadionul „Obolon” din Kiev are o capacitate de 5.100 de locuri, la ora partidei vor putea fi în tribună aproximativ 1.500 de spectatori.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Închisoare cu suspendare pentru trei activiști climatici care au vopsit cu spray portocaliu Poarta Brandenburg

Un tribunal din Germania i-a condamnat la opt luni de închisoare cu suspendare pe trei activişti climatici care au împroşcat cu spray portocaliu coloanele...

Dinamo, victorie la limită în prima manșă a sferturilor de finală din EHF European League

Formația de handbal masculin Dinamo Bucureşti s-a impus cu scorul de 28-27 în fața danezilor de la Skjern Handbold, pe teren propriu, în prima...

Ghidul complet pentru utilizarea responsabilă a camerelor spion

În contextul modern al tehnologiei, camerele spion au devenit un instrument util pentru supravegherea discretă și asigurarea securității personale și a proprietății. Este esențial...
Ultima oră
Pe aceeași temă