23.9 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportTrofeul cu numărul 20 pentru Simona Halep

Trofeul cu numărul 20 pentru Simona Halep

Principală favorită a competiției din Emiratele Arabe Unite, Simona Halep a practicat un tenis total, reușind să cucerească un nou titlu la Dubai, la capătul un meci maraton, care s-a întins pe durata a două ore și jumătate.

Pentru a își aconta al doilea trofeu la Dubai, după succesul din 2015, și al 20-lea al carierei, tenismena noastră a fost nevoită să dea „bătălia” finală cu cea mai în formă jucătoare a momentului, kazaha Elena Rybakina.

La fel ca și în partida din optimi, contra lui Ons Jabeur, Halep a început mai slab meciul, iar Rybakina a profitat și a făcut break în game-ul cu numărul șase. Cu toate că românca a avut două șanse de a reveni, kazaha în vârstă de 20 de ani a câștigat primul set cu 6-3.

Actul secund a fost diferit, Simona reușind să se deprindă relativ repede la 4-1. Cu toate că Rybakina a redus „handicapul” și a servit pentru 4-4, Halep și-a adjudecat un nou break, apoi a servit impecabil și a câștigat setul cu 6-3, restabilind egalitatea.

Decisivul a fost pe muchie de cuțit, cele două jucătoare oferind un spectacol total. Prima care a făcut break a fost Rybakina, dar spiritul de luptătoare al Simonei a ieșit din nou la iveală, românca reușind un contra-break. Cele două au mers cap la cap, iar soarta turneului s-a decis în tiebreak, acolo unde campioana de la Wimbledon a fost mai inspirată.

„Este ceva special că am câștigat al 20-lea titlu din carieră în 2020. Sunt mândră că am cucerit acest trofeu pentru a doua oară”, a declarat Simona Halep, la ceremonia de premiere.

Pentru victoria din Emirate, sportiva noastră va fi recompensată cu un cec de 700.000 de dolari și cu 305 puncte în clasamentul WTA. Simona rămâne pe locul doi mondial, dar și-a mărit avansul față de ocupanta locului trei, Karolina Pliskova.

După succesul din Dubai, Simona Halep a anunțat că s-a retras din turneul WTA de la Doha. Locul româncei pe tabloul principal va fi luat de belarusa Arina Sabalenka.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Deca, vizită în Sibiu. Agenda ministrului Educației

Ministrul Educației, Ligia Deca, efectuează astăzi o vizită în județul Sibiu. Vizita include participarea la *Gala performanței învățământului preuniversitar din Sibiu, vizitarea a două școli...

Tramvaiul 41 nu va circula sâmbătă

Linia de tramvai 41 va fi suspendată temporar, sâmbătă, 30.03.2024, anunță STB. Legătura între cartierul Drumul Taberei și zona de Nord a Capitalei se va...

Grav accident auto pe DN2 – E85, în Vrancea! Opt persoane, rănite în urma coliziunii dintre un autoturism și un microbuz

Opt persoane au fost rănite, vineri, la intersecţia DJ 205 R Coteşti cu DN2 - E85, în urma coliziunii dintre un microbuz de transport...
Ultima oră
Pe aceeași temă