Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Trofeul Cetatea Făgărașului la etapa a IV-a

Trofeul Cetatea Făgărașului la etapa a IV-a

Un tânăr de 17 ani a fost câștigătorul detașat al Trofelului Cetatea Făgărașului, cea de-a patra etapă a concursului de îndemânare auto INTERNATIONAL AUTOTEST CHALLENGE 2018.

Share

COMUNICAT DE PRESA 0 comentarii

28.08.2018 - 16:38

Vlad George Hâncu și-a adjudecat categoria juniori și argintul de la autoturisme modificate, dar, foarte important, și cel mai bun timp al zilei. Bucureșteanul, participant la International Autotest Challenge de la vârsta de 13 ani, a moștenit pasiunea de la tatăl lui. Remus Hâncu, un pilot cu o bogată experiență competițională, împarte cu fiul său nu doar pasiunea, ci și mașina de concurs.

„Nu-mi vine să cred, dar în același timp mă simt foarte mândru, împlinit, pentru că e ceva ce îmi doream de multă vreme. Mai ales după ce la etapa din Vâlcea am pierdut locul 1 la numai două miimi de secundă. Atunci m-am ambiționat, am zis că așa ceva nu mai poate să se întîmple. Așa că duminică am mers mai curat, mai legat și mai rapid”, a povestit tânărul campion, elev la Liceul Alexandru Vlahuță din capitală.  ”

IAC, care se desfășoară pe trasee securizate, permite participarea minorilor începând cu 8 ani, cu acceptul părinților, și în condiții de securitate (de obicei însoțit în mașină de persoana care l-a format, cască, centuri, scaun adaptat la dimensiuni). Îndemânarea auto este de fapt un pas în a le forma tinerilor bune deprinderi la volan pentru automobilism, formarea și dezvoltatea abilităților specifice acestui gen de competiție.

Cel mai premiat pilot al IAC, veteranul piteștean Mihai Șurubariu, a fost nevoit să se mulțumească la această etapă cu argintul din clasamentul open, după ce a câștigat cu mai puțin de o secundă modificatele. Șurubariu și Vlad George Hâncu se luptă acum cu Ovidiu Ponea, câștigătorul zilei la categoria A4, pentru primele locuri din clasamentul anual.

Pe locul trei s-a clasat făgărășeanul Adrian Băluț, aclamat cu mare entuziasm de făgărășeni pentru spectacolul pe care l-a oferit în lupta sa pentru podium.

Concursul început sâmbătă la Făgăraș, pe o vreme însorită și caldă, s-a prelungit duminică până la sfârșitul după-amiezii, reunind cel mai mare număr de participanți de anul acesta.

Cu sprijinul exemplar al Primăriei Făgăraș și al Poliției Rutiere, 71 de participanți și-au ambalat motoarele la maximum pe un traseu stradal, ambițios, care a înconjurat pe rând cele două insule verzi din Piața Republicii.

 

Iată câștigătorii pe grupe și clase:

 

Grupa Avansați, clasa 1:   Mihai Șurubariu

Grupa Avansați, clasa 2:   Mihnea Hiru

Grupa Avansați, clasa 3:   Radu Popa

Grupa Avansați, clasa 4:   Ovidiu ponea

Grupa Debutanți, clasa 1: Bogdan Constantin

Grupa Debutanți, clasa 2: Adiel Stan

Grupa Femina:                  Monica Popescu

Grupa Juniori, clasa 1:      Andrei Parțilă
Grupa Juniori, clasa 2:      Vlad George Hâncu

Grupa Modificate:             Mihai Șurubariu

 

La echipe, a ieșit învigătoare RALLY DREAM TEAM, urmată la doar cateva puncte de SURUBU RACING și de nou creata echipă locală BKV POWER FAGARAS, căreia îi urăm bun venit pe circuit!

 

Vezi clasamentul open actializat și urmărește anunțurile noastre pe www.gtautoclub.ro.

 

Următoarea etapă IAC 2018 va avea loc la Shopping City Râmnicu Vâlcea, în perioada 15 – 16 septembrie 2018. International Autotest Challenge este organizat de GT Auto Club și Automobil Clubul Român. Competiția de îndemânare auto se desfășoară  anual, din anul 2011  și reunește piloți dintoată țara, bine pregătiți, devotați culturii competiționale, bazate pe fairplay. Ea se adresează  în mod egal piloților profesioniști  și amatorilor care vor să își dezvolte abilitățile în automobilism, cu respect pentru noțiunea de siguranță la volan.

 

Comentarii

loading...