16.3 C
București
marți, 28 septembrie 2021

Tricolorii mici, pas greșit în Irlanda de Nord

După o serie de trei meciuri în care înscriseseră nu mai puțin de 10 goluri, elevii lui Rădoi au făcut un pas greșit și au remizat alb în Irlanda de Nord. Deși au fost susținuți frenetic de sute de fani, tricolorii mici nu au reuşit să se impună pe micuțul stadion din Ballymena. Man a irosit prima ocazie de gol, în minutul 7, după un corner. Cea mai mare oportunitate din prima repriza a fost semnată de Mihăilă, care a reluat peste poartă din poziție ideală. În startul părţii secunde, Petre a ratat și el, iar tricolorii au scăpat cu faţa curată la una dintre puţinele ocazii ale nord-irlandezilor, dar au rămas în zece după ce Chindriş a primit al doilea galben. Petre putea aduce victoria la ultima fază, dar a trimis alături.

La finalul partidei, selecționerul Mirel Rădoi a vorbit despre posibilitatea de a prelua naționala mare. Acesta a evitat să ofere un răspuns clar în privința șanselor de a face pasul spre echipa de seniori. „Nu cred că e momentul să discutăm acum, după ce de-abia am terminat 0-0 această partidă. Sunt multe lucruri care trebuie lămurite”, a fost răspunsul laconic dat de Rădoi.

Mirel Rădoi l-a apărat pe selecționerul demisionar, despre care a spus că s-a grăbit în luarea deciziei: „Din punctul meu de vedere, Cosmin cred că s-a grabit. Trebuia să rămână. Dacă s-a ajuns la acest baraj, este și meritul lui Contra”.

După acest rezultat, puștii lui Rădoi se îndepărtează de liderul grupei, Danemarca, care s-a distanțat la 5 puncte în urma victorie categorice cu Malta, scor 5-1. România are șansa de a se apropia de nordici în martie, când îi va întâlni, pe teren propriu, în meciul direct.

Pentru a spera la Euro 2021, tricolorii au nevoie de o clasare în primele două formații din grupă. Din cele 16 echipe care se vor califica la Europeanul de peste doi ani, 9 vor fi câștigătoarele grupelor. Direct va merge și cel mai bun loc doi, iar restul de 8 formații clasate pe poziția secundă vor disputa un baraj, în dublă manșă. Două echipe sunt calificate deja, Ungaria și Slovenia, din postură de țări gazdă.

Ultima oră
Pe aceeași temă