Naționala de tineret ar putea fi premiată de Guvern

Ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, a declarat că echipa națională de fotbal Under 21 a României ar putea fi premiată de Guvern, cu sume cuprinse între 2.500 și 5.500 de lei, pentru performanţa de la Campionatul European de tineret din Italia şi San Marino.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 01.07.2019 - 13:30

„Cadrul legislativ şi noua formă a HG 1447 permit acordarea de premii pentru performanţa echipei naţionale de fotbal U21 obţinută la Campionatul European. Tricolorii noştri merită din plin aceste premieri din partea Statului şi, în măsura în care Federaţia Română de Fotbal va solicita oficial acest lucru, MTS va demara de îndată procedurile pentru efectuarea acestor premieri”, a declarat ministrul Bogdan Matei.

Ministrul speră ca actuala generaţie de fotbalişti de la echipa naţională de tineret să aibă curând performanţe şi la selecţionata de seniori: „Eu personal l-am felicitat pe preşedintele Burleanu şi extind felicitările către întreaga echipă şi către toţi cei care au muncit la această performanţă, cu speranţa că în curând vom avea o nouă generaţie de jucători de valoarea şi la nivelul Generaţiei de Aur”.

Federaţia Română de Fotbal, asociaţia cu cei mai mulţi sportivi legitimaţi din România, nu este susţinută financiar din bugetul de stat, aşa cum se întâmplă în cazul celorlalte federaţii sportive.

Pentru ocuparea locurilor 3-4 la Campionatul European U21, componenţii selecţionatei de tineret a României pot primi din partea Guvernului, în baza HG 1477, 2.500 de lei în cazul în care performanţa ar fi încadrată la locul 4, şi 5.500 de lei dacă se consideră că tricolorii au încheiat pe locul 3.

Sumele ar putea fi majorate de către Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR), care, în baza actului normativ citat, poate acorda premii de până la 3.000 de lei pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din 2020.

Comentarii