15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportTribune dezolante, spectacol în teren

Tribune dezolante, spectacol în teren

Chiar dacă pandemia de coronavirus este departe de a-și fi spus ultimul cuvânt, Germania a adoptat o politică de relaxare a măsurilor anti-Covid-19, astfel că Bundesliga este primul campionat de top al Europei care a reluat meciurile.

Cu toate că cele două luni de pauză forțată ale echipelor și lipsa spectatorilor din tribune i-ar fi determinat pe mulți să creadă că partidele vor avea un aer mai mult de antrenament, prestația fotbaliștilor le-a dat peste nas scepticilor. Etapa a 26-a din Bundesliga a fost una spectaculoasă și a atras peste şase milioane de telespectatori în Germania, permiţând deţinătorului drepturilor de televizare să doboare recordurile sale de audienţă.

Cu peste 80.000 de scaune intrate în „șomaj tehnic” din cauza măsurilor sanitare, Signal Iduna Park, stadionul-templu al celor de la Borussia Dortmund, a găzduit cel de-al 96-lea derby al Ruhrului. Haaland și compania nu le-au dat nicio șansă rivalilor de la Schalke 04 și s-au impus cu un categoric 4-0. Norvegianul venit la Dortmund în această iarnă a deschis scorul în minutul 29, iar elevii lui Lucien Favre s-au dezlănțuit apoi și au mai punctat de trei ori, prin Thorgan Hazard și Raphael Guerreiro, care a reușit o „dublă”. Victoria a fost cu atât mai importantă cu cât i-a apropiat pe galben-negri la un singur punct de liderul Bayern Munchen. Bavarezii au refăcut însă diferența de 4 puncte față Dortmund după ce au învins-o, în deplasare, pe Union Berlin, cu un sec 2-0, grație golurilor reușite de Lewandowski și Pavard.

Pe locul al treilea în clasament a urcat Borussia Moenchengladbach, care a reuşit să învingă în deplasare, cu scorul de 3-1, revelația sezonului trecut din Europa League, Eintracht Frankfurt. Mulțumită acestui succes, Moenchengladbach a depăşit-o cu un punct pe RB Leipzig, singura dintre cele patru echipe angrenate în lupta pentru titlu care a făcut un pas greșit în această rundă, după ce a remizat pe teren propriu cu SC Freiburg (1-1).

Prima ligă germană rămâne, deocamdată, singurul campionat important de fotbal care şi-a reluat activitatea. Italia, Spania şi Anglia speră în continuare într-o reluare a sezonului, însă aşteaptă acordul autorităţilor politice.

 

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Diversitatea ochelarilor: opțiuni remarcabile care îți atrag atenția

În căutarea perechii perfecte de ochelari, oamenii descoperă o gamă largă de opțiuni care depășesc simpla corectare a vederii. Dincolo de funcționalitatea lor esențială,...

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...
Ultima oră
Pe aceeași temă