10.4 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportTransferuri puține în intersezon

Transferuri puține în intersezon

În sport se spune că echipa câștigătoare nu se schimbă, iar după acest dicton se pare că se ghidează și FCSB, liderul la zi al Ligii 1. Până acum, singura noutate din lotul lui Toni Petrea este fundașul muntenegrean Risto Radunovic, sosit de la Astra Giurgiu. Apărătorul stânga născut la Podgorica va purta tricoul cu numărul 33 şi a efectuat deja primul antrenament alături de noii săi colegi.

În rest, consemnăm doar revenirea atacantului Adrian Niţă de la FC Turris Turnu Măgurele și promovarea a doi juniori din academie: Gabriel Fulga și Aurelian Ciuculete

La capitolul plecări, trebuie meționat că FCSB i-a împrumutat pe Marius Briceag la FC Voluntari, pe Cristian Dumitru la FC Argeş şi pe Ştefan Cană la Politehnica Iaşi.

După ce la finalul lui decembrie s-a despărțit de Alexandru Ioniță, Octavian Ursu, Vlăduț Morar, Călin Popescu, Marian Pleașcă și Mihovil Klapan, UTA Arad a anunțat și două transferuri. Astfel, sub comanda lui Laszlo Balint au ajuns mijlocaşii Roger Junior Rodrigues Figueira şi Modestas Vorobjovas.

Mutări de trupe au avut loc și la FC Botoșani. Echipa antrenată de Marius Croitoru a renunțat la trei jucători. Primul care şi-a reziliat contractul a fost mijlocaşul David Babunski, apoi fundaşul francez Baba Toure şi atacantul grec Minas Chalkiadakis. La capitolul veniri, singura certitudine este Ulrich Meleke, un fundaș central ivorian în vârstă de 21 de ani.

Situația nu este la fel de roz la Dinamo, acolo unde se anunță plecări masive, după ce Cortacero a dat o nouă „țeapă” în privința plății salariilor restante. Deja o parte dintre fotbaliștii străini ai „câinilor” și-au depus memorii la FIFA pentru a rămâne liberi de contract, iar de sosiri, în lipsa stabilității financiare, nu poate fi vorba.

La capitolul antrenori, FC Voluntari este singura formație care a mutat până acum în această pauză competițională. Bogdan Andone a semnat un contract pe un an şi jumătate cu echipa ilfoveană, înlocuindu-l astfel pe Mihai Teja. Staff-ul tehnic condus de tehnicianul în vârstă de 45 de ani îi va avea în componenţă pe Octavian Chihaia şi Vasile Maftei, ca antrenori secunzi, pe Eduard Stăncioiu, antrenor cu portarii, și pe Massimo Stalteri, ca preparator fizic.

În acest an, Liga 1 are parte de cea mai scurtă vacanță de iarnă din istorie, returul fiind programat să înceapă pe 12 ianuarie. Cu toate acestea, primul meci oficial din acest an se va disputa pe data de 10 ianuarie, atunci când se joacă restanța dintre Viitorul şi FC Hermannstadt.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Patru arbitri români vor oficia la EURO 2024

O brigadă de patru arbitri români, în frunte cu Istvan Kovacs, va oficia la Campionatul European de fotbal din Germania, conform anunțului făcut astăzi...

Eurodeputatul Nicu Ștefănuță a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, singurul eurodeputat român membru în Grupul Verzilor Europeni, a fost premiat pentru inițiativele sale de mediu. Cu ocazia Zilei Mondiale a...

Fotografie emoționantă cu legenda Alain Delon. Cum arată actorul în vârstă de 88 de ani

Pe Instagram, Anouchka Delon a împărtășit o poză cu tatăl ei, Alain Delon, și a menționat că a făcut acest lucru cu consimțământul acestuia....
Ultima oră
Pe aceeași temă