24.2 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSportTraian Băsescu: Nu mi-aş dori ca Guvernul schimbării să fie doar o...

Traian Băsescu: Nu mi-aş dori ca Guvernul schimbării să fie doar o victimă a politicienilor

Fostul preşedinte Traian Băsescu a scris, vineri, pe Facebookcă prim-ministrul Cioloş a acceptat „angajamentele imprudente şi populiste” ale partidelor, pentru a beneficia de susţinerea PSD, UNPR, ALDE şi PNL în Parlament şi a afirmat că anul viitor, Ponta, Dragnea şi Gorghiu vor guverna prin “tehnocraţi”.

„Guvernul, doar o victimă? Nimic nou ca viziune bugetară. Toate angajamentele imprudente şi populiste ale PSD+UNPR+ALDE şi PNL au fost acceptate de Dacian Cioloş ca preţ al susţinerii în Parlament. În fapt, Dr. Ponta, Dragnea şi Gorghiu vor guverna şi în 2016, dar nu direct, ci prin “tehnocraţi”, a scris Traian Băsescu.

Mai mult, el a subliniat că Guvernul tehnocrat al lui Cioloş vor amâna priorităţile enunţate, printre care: renunţarea la politicile pro-ciclice, relansarea investiţiilor şi implicit dezvoltarea ţării, crearea de noi locuri de muncă, Programul de Convergenţă, Obiectivul pe Termen Mediu, reforme structurale, aderarea la moneda unică.

Mai mult, el s-a întrebat retoric la ce foloseşte noul Guvern, dacă este „doar un instrument de a pune în aplicare un program stabilit de politicieni”, care nu poate „guverna pe baza priorităţilor reale ale ţării”

„Şi, dacă este doar un instrument de a pune în aplicare un program stabilit de politicieni fără a putea guverna pe baza priorităţilor reale ale ţării, la ce bun un guvern de „tehnocraţi”? Poate pentru a avea cui pune în spate dezastrul dezechilibrelor macroeconomice şi a creşterii rapide a datoriei publice ce se prefigurează pentru anul 2017 sau pentru justificarea eşecurilor integrării într-o Uniune Europeană ce va intra într-un proces rapid de reaşezare a propriilor valori”, a mai scris Traian Băsescu.

Fostul preşedinte a subliniat că nu îşi doreşte ca „Guvernul schimbării să fie doar o victimă a politicienilor”.

Traian Băsescu este cel care l-a susţinut pe Dacian Cioloş ca propunere a României pentru postul de comisar european, în 2010. Fost ministru al Agriculturii în Cabinetul Tăriceanu, Cioloş a devenit comisar în executivul european condus de Jose Manuel Barroso, la 9 februarie 2010.

În 2014, după alegerile pentru Parlamentul European şi odată cu încheierea mandatului Comisiei Europene conduse de Barroso, Traian Băsescu, preşedinte în funcţie, a insistat ca Guvernul condus de Victor Ponta să-l susţină pe Dacian Cioloş pentru un nou mandat de comisar european pentru agricultură. Guvernul de la Bucureşti a propus-o însă pe Corina Creţu, care a devenit comisar european pentru Dezvoltare Regională.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă