3.4 C
București
marți, 7 decembrie 2021
AcasăSportTraian Băsescu a devenit, oficial, cetăţean moldovean

Traian Băsescu a devenit, oficial, cetăţean moldovean

Traian Băsescu a devenit, oficial,  cetăţean moldovean, după ce, în luna martie, a depus cererea oficială pentru a obţine cetăţenia. 

În luna august, un grup de politicieni din Partidul Socialiștilor din Republica Moldova au depus o sesizare la Curtea Constituţională prin care au solicitat anularea decretului privind acordarea cetăţeniei moldoveneşti fostului preşedinte român.

Potrivit acestora, cererea de cetăţeni este anticonstituţională întrucât nu întruneşte condiţiile de admisibilitate. Curtea Constituţională a respins sesizarea deputaţilor socialişti. Decizia este definitivă şi a intrat în vigoare de la data de 12 octombrie.

"Am fost timp de 10 ani un preşedinte al României care a avut Republica Moldova în suflet. Am considerat întotdeauna că suntem un popor, o naţiune în două state independente. Prima vizită în calitate de preşedinte al României am făcut-o la Chişinău în 2005. În calitate de fost preşedinte, tot la Chişinău am venit mai întâi. Este pentru mine o onoare să fiu la Chişinău să primesc ordinul «Ștefan cel Mare». Personal am fost onorat de Republica Moldova cum nu a fost onorat niciun politician din România şi poate chiar din R. Moldova. Este un semn de respect pe care Republica Moldova mi l-a arătat de-a lungul timpului, la care eu nu pot decât să răspund cu respect şi dragoste pentru Republica Moldova şi cetăţenii acesteia", a declarat Traian Băsescu.

Cele mai citite

Fraudă cu microfoane la examenul de permis auto

Fraudă cu microfoane la examenul de permis auto, din județul Giurgiu. Potrivit instituției prefectului din Giurgiu, un bărbat de 21 de ani a încercat...

Prințul Nicolae și viitorul Coroanei

Mulți români se întreabă de ce nu avem o dezbatere națională privind forma de guvernământ a statului român

Noi restricții de sărbători. Program de Crăciun și Revelion

Noi restricții de sărbători. Rata de infectare în țara noastră este tot mai mică, așa că autoritățile au decis să relaxeze măsurile de Crăciun...
Ultima oră
Pe aceeași temă