11.1 C
București
joi, 23 septembrie 2021

Trai de lux pe banii contribuabililor. Ce sumă cheltuieşte Radioul Public cu deplasările directorului SRR, Ovidiu Miculescu

Directorul Societăţii Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu, se deplasează în străinătate numai la clasa business, în timp ce omologul său, Helen Boaden, care conduce canalele Radio BBC, călătorește numai la clasa economic, scrie Cătălin Tolontan, pe blogul său. Astfel, în ultimii doi ani, SRR a cheltuit, cu deplasările lui Miculescu 110.000 euro. 

Cei doi participă la o conferinţă în Basel, Elveţia, unde, Miculescu s-a cazat la hotelul de lux Ramada, în timp ce Boaden a preferat o camera mai modestă. Astfel, directorul Radio România plăteşte pentru un sejur 302 euro pe noapte, iar Helen Boaden, doar 114 euro, pentru cazarea într-un hotelul mai accesibil din localitatea Saint Louis din Franța, în apropierea graniţei elveţiene.

Aceasta nu este prima călătorie de lux a şefului Radioului Public. Miculescu venise de doar câteva zile din Canada, iar după întoarcerea din Elveţia va pleca spre China şi India, msi notează Cătălin Tolontan.

Anual, Radio România beneficiază de un buget de 50 de milioane de euro, iar o mare parte din aceste sume revine călătoriilor exotice de care se bucură Miculescu. Astfel, în primăvara acestui an, directorul SRR s-a deplasat în Austria, Franţa şi SUA, însoţit de diverşi colegi din Societatea de Radiodifuziune. Pentru o delegaţie în America, SRR a plătit 6.300 de euro pentru biletul de avion al lui Miculescu, în vreme ce biletele colegilor care l-au însoţit au costat 834 de euro. 

Potrivit sursei citate, Sindicatul Unit al Salariaților a făcut o cerere pe legea informațiilor publice, în care a cerut deplasările în străinătate ale președintelui.

Potrivit investigaţiei, directorul SRR călătoreşte mai mult ca preşedintele ţării şi premierul la un loc.  

Astfel, în perioada 1 iulie 2014 – 1 iulie 2016, Ovidiu Miculescu s-a deplasat de 32 de ori în străinătate. Destinaţiile preferate de manager sunt SUA, China, Cuba, Norvegia şi Malaezia, unde a fost de cel puţin două ori, aşa cum reiese din tabelele obţinute de sindicalişti. În concluzie, în doar doi ani, şeful Societăţii de Radiodifuziune a călătorit, cu excepția Africii și a Antarcticii, pe toate continentele, iar cheltuielile au fost susţinute de contribuabili.

 

Ultima oră
Pe aceeași temă