HANDBAL. Naționala feminină își caută un nou antrenor

Tomas Ryde a fost demis

Antrenorul suedez care a dus naționala de handbal feminin a României pe locul 12 în lume la ultimul Campionat Mondial a fost îndepărtat din funcție.

Share

Cătălin Mihai 0 comentarii

Actualizat: 09.01.2020 - 10:10

Comisia Tehnică a Federației Române de Handbal (FRH) a votat demiterea lui Tomas Ryde din fruntea echipei naționale, din cauza rezultatelor dezamăgitoare din ultima vreme. Din cei 11 antrenori care și-au exprimat votul, doar patru au pledat pentru rămânerea suedezului.

Pentru înlocuirea lui Ryde au fost avansate patru nume de tehnicieni. Este vorba despre Bogdan Burcea, Florentin Pera, Adrian Vasile şi Aurelian Roşca. Președintele FRH, Alexandru Dedu, va avea discuţii individuale cu cei patru antrenori nominalizaţi, pentru a afla dacă sunt disponibili pentru echipa naţională şi dacă acceptă condițiile propuse. Antrenorul principal ales în urma negocierilor va fi apoi propus pentru validare într-o şedinţă a Consiliului de administraţie al FRH.

Tomas Ryde a preluat naţionala României în mai 2019 şi era la al doilea său mandat pe banca tricolorelor, pregătind echipa și la Campionatul Mondial din Danemarca (2015), unde a reuşit sa obţină medalia de bronz, şi la Jocurile Olimpice de la Rio (2016), acolo unde România a încheiat pe locul 9.

La Campionatul Mondial găzduit de Japonia, România s-a clasat pe locul 12, „reușind” contraperformanța de a pierde trei meciuri la o diferență de cel puțin 12 goluri. Cea mai mare umilință suferită de tricolore a fost în partida cu Japonia, când niponele s-au impus cu 37-20.

Obiectivul noului antrenor va fi calificarea la Olimpiadă, prin intermediul turneului preolimpic. România va încerca să prindă ultimul tren către Jocurile Olimpice cu Norvegia, Muntenegru şi Coreea de Nord, la turneul care va avea loc între 19 și 22 martie 2020. Competiția se va disputa pe terenul muntenegrencelor, iar primele două clasate își vor asigura prezența la Tokyo.

Comentarii