25.8 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
AcasăSportTipografii de la Monitorul Oficial, sanctionati pentru disparitia a 33.000 de buletine...

Tipografii de la Monitorul Oficial, sanctionati pentru disparitia a 33.000 de buletine de vot

Data in judecata de Prefectura Capitalei pentru disparitia a peste 30.000 de buletine de vot, Regia Monitorului Oficial a aplicat ieri sanctiuni maistrului si tiparitorilor care n-au numarat bine.

Monitorul Oficial a anuntat ieri ca a retrogradat din functie un maistru de la sectia de imprimare si a penalizat alti trei salariati cu 5 pana la 10 procente din salariul pe o luna, in urma scandalului privind lipsa a peste 33.000 de buletine de vot pentru turul al II-lea de scrutin la Bucuresti, lipsa constatata dupa incheierea procesului de votare. Directorul Monitorului Oficial (MO), Liviu Moraru, a anuntat ca, in urma anchetei administrative declansate dupa sesizarea privind lipsa documentelor, totalul angajatilor sanctionati este de patru. Pedeapsa cea mai drastica a primit-o maistrul Marin Marin, de la sectia de imprimare, care a fost retrogradat din functie. Acestuia i se reproseaza ca a luat masuri insuficiente in momentul in care a constatat defectarea unei masini, dar si faptul ca nu si-a anuntat imediat superiorii.

Sefa sectiei de imprimare, Elena Gherghescu, a fost sanctionata cu reducerea salariului de baza pentru o luna cu 10 procente, fiind acuzata ca nu a dispus ca pachetele cu buletine de vot sa fie verificate inca o data, avand in vedere faptul ca aflase ca la tiparirea buletinelor aparusera probleme tehnice. Aceeasi sanctiune a primit-o si tiparitorul Dorin Bala, iar ajutorului de tiparitor Florin Stan i-au fost oprite doar 5 procente din salariul pe o luna, ambii fiind vinovati ca au omis sa scrie cantitatea tiparita in caietul de bord al masinii si pentru "neconformitatile aparute la tiparire". Directorul Regiei a explicat detaliile: inca de la inceput, a fost aleasa o solutie de tiparire mai rapida, dar care cerea un control sporit al numararii mecanice.

 

La primul lot de pachete tiparite in acest mod nu au aparut probleme semnificative, insa ulterior a aparut o dereglare a numaratorului masinii de formare a pachetelor, rezultand astfel o serie de pachete cu documente lipsa. Operatorii masinii au observat diferentele, anuntand in acest sens seful de schimb si oprind masina. seful de schimb a cerut insa doar refacerea pachetelor si repararea si repornirea masinii, fara a dispune verificarea tuturor pachetelor tiparite de la inceput in respectivul schimb. Mai mult, incidentul nu a fost scris in caietul de bord al masinii, astfel ca nimeni nu a verificat inca o data pachetele. Nici la predarea buletinelor de vot cantitatea documentelor din fiecare pachet nu a fost verificata prin sondaj.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă