19.6 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

Thriller între Nadal și Tsitsipas la Australian Open. Cine merge în semifinale

Ultimul sfert de finală de la Australian Open s-a jucat miercuri între Stefanos Tsitsipas, favorit numărul 4, și Rafael Nadal, favorit numărul 2.

Tsitsipas s-a impus în 5 seturi, cu 3-6, 2-6, 7-6, 6-4, 7-5, calificându-se în semifinale, unde îl va întâlni pe rusul Daniil Medvedev.

Spaniolul a făcut un joc mai consistent în primele două seturi, reușind să își impună jocul tacticizat și provocându-l pe grec să facă mai multe greșeli neforțate. Nadal a valorificat prima minge de break, suficientă
pentru adjudecarea primului set cu 6-3.

Rafa a profitat apoi de avantajul moral al câștigării primului set și s-a impus repede și în al doilea, nedându-i lui Tsitsipas nici o șansă de break, în timp ce el le-a valorificat pe cele două pe care le-a avut, câștigând cu 6-2.

În setul 3, ce doi au servit aproape impecabil, fără duble greșeli și fără nici un break cedat, cu 8 game-uri câștigate la zero și toate celelalte la 15, ducând setul în tiebreak. Nadal a început cu un minibreak, recuperat imediat de Tsitsipas, care a mai făcut două și a redus diferența la seturi.

Cei doi au servit bine și în al patrulea set, dar cu un Tsitsipas mult mai încrezător, ce a avut două mingi de break în game-ul 5, la 2-2.

Momentul critic pentru Nadal în acest set a fost la 4-4, când a avut șansa să închidă game-ul pe propriul serviciu de 4 ori. Grecul însă a salvat de fiecare dată și a profitat apoi de prima minge de break, distanțându-se la 5-4, apoi 6-4 și 2-2 la seturi.

Setul decisiv a fost foarte strâns

În decisiv, cei doi au mers cap la cap din nou, cu un plus pentru Tsitsipas, care a câștigat un game numai din ași, dar și cu un Nadal care și-a adjudecat două game-uri la zero. La 5-5, grecul și-a procurat 4 mingi de break, valorificând-o pe prima, fiind doar cel de al doilea break al său din tot meciul, după cel de la finalul setului 4.

Grecul a servit pentru meci, însă Nadal a returnat bine și s-a dus la 0-30. Tsitsipas a revenit și și-a procurat o minge de meci. Spaniolul a salvat apoi două mingi de meci, a ratat una de break, dar a cedat în
cele din urmă, game-ul, setul și meciul.

Stefanos Tsitsipas a câștigat meciul anului, după 4 ore și 8 minute, revenind de la 2-0 la seturi pentru Rafa Nadal și calificându-se în semifinale, unde îl va întâlni pe rusul Daniil Medvedev.

Ultima oră
Pe aceeași temă