9.6 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021

Thomas Tuchel clarifică lucrurile: „Nu este nimic personal între mine şi Mbappe”

„Nu este nimic personal între mine şi el. Astfel de lucruri se întâmplă. E între un jucător care nu vrea să fie înlocuit şi un antrenor ce are motivele sale să acţioneze şi care vrea de asemenea să-i facă să joace pe cei care au meritat-o”, a declarat germanul înaintea meciului de marţi cu Nantes din Ligue 1.

„Am vorbit ieri despre asta cu Leo (Leonardo, directorul sportiv – n. r.), desigur, şi cu grupul, cum procedăm de obicei. Asta rămâne în vestiar”, a continuat el.

Pentru PSG, weekendul a fost afectat de imaginea atacantului francez, vizibil furios să fie înlocuit în minutul 69, şi reţinut de antrenorul său pentru o explicaţie.

După meci, Tuchel a mărturisit că este întristat de această situaţie. „Am spus că sunt trist fiindcă noi am dat ocazia să se vorbească de altceva decât de partea sportivă”, a precizat luni tehnicianul şvab.

„Victoria era deja obţinută, exista posibilitatea înlocuirii lui Pablo (Sarabia) şi Kylian fără a schimba structura, introducându-i pe Mauro (Icardi) şi Edi (Cavani) care au meritat minutele. Ştiu că pentru unii jucători e greu de acceptat, dar sunt lucruri sportive, pe care ei le pot înţelege”, a spus germanul.

El a vorbit şi despre alt eveniment extrasportiv din weekend, faptul că marea vedetă Neymar şi-a sărbătorit duminică seara ziua de naştere într-un club de lux din capitala Franţei.

„Îmi apăr întotdeauna jucătorii, ador acest grup. Cu această petrecere, recunosc că este puţin mai greu să-i protejez, dar contextul nu se rezumă la ‘alb şi negru’. Nu e cel mai bun mod de a pregăti un meci, dar nu e nici cel mai rău lucru ce ni se poate întâmpla. E păcat, fiindcă oferim prilejuri să se vorbească de rău despre noi. Trebuie să ne adaptăm, dar nu voi lăsa un jucător pe bancă fiindcă a fost la o petrecere”, a explicat Tuchel.

Ultima oră
Pe aceeași temă