15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportThibaut Courtois, desemnat jucătorul lunii în Spania

Thibaut Courtois, desemnat jucătorul lunii în Spania

Courtois, fost jucător al echipelor Genk, Atletico Madrid şi Chelsea Londra, a venit la Real în august 2018. El a disputat 20 de meciuri de la startul actualei ediţii din Primera Division, reuşind să-şi păstreze poarta intactă în 11 întâlniri.

Totalul său este de 14 “clean sheets” în 27 de partide jucate în toate competiţiile alături de gruparea de pe Santiago Bernabeu.

În luna ianuarie, Thibaut Courtois a evoluat în trei meciuri, dovedindu-se decisiv prin paradele sale în victoriile obţinute de Real în faţa formaţiilor FC Sevilla (2-1) şi Valladolid (1-0).

El este primul fotbalist belgian care primeşte această distincţie, decernată începând din septembrie 2013. Courtois este, de asemenea, primul jucător al lui Real desemnat jucătorul lunii, după portughezul Cristiano Ronaldo, în mai 2017.

Portarul lui Real Madrid, în vârstă de 27 ani, va intra în posesia trofeului pe 16 februarie, cu ocazia meciului împotriva formaţiei Celta Vigo.

Cu câte şase distincţii, argentinianul Lionel Messi şi Antoine Griezmann domină clasamentul câştigătorilor acestui trofeu.

Cele mai citite

VIDEO. “Am început să am psihoze”. Cuplul din showbiz care s-a despărțit după patru ani de relație

Una dintre cele mai cunoscute influencerițe din România a făcut marele anunț: s-a despărțit de iubitul ei. Marilu Dobrescu și Iustin Petrescu au făcut...

Marcel Ciolacu, despre inflație: “Reuşim să o ducem într-un trend descendent… suntem în drumul economic corect”

Marcel Ciolacu, în calitate de prim-ministru, subliniază că inflația are o tendință descendentă, iar acest lucru devine evident în fiecare lună. În plus, el...

Tesla reduce cu 2.000 de dolari prețurile modelelor Y, X și S în SUA

Tesla a redus prețurile din SUA ale vehiculelor sale Model Y, Model X și Model S cu 2.000 de dolari fiecare, la câteva zile...
Ultima oră
Pe aceeași temă