Thibaut Courtois contestă un eventual titlu acordat Barcelonei

Portarul belgian Thibaut Courtois, de la echipa de fotbal Real Madrid, nu este de acord ca titlul din Spania să fie acordat echipei FC Barcelona, care are doar două puncte avans faţă de madrileni, care însă stau mai bine la confruntările directe.

Share

Rl online 0 comentarii

05.05.2020 - 17:17

''Dacă mâine s-ar opri campionatul şi Barca ar fi campioană, nu mi s-ar părea corect. Celor de la Barcelona li s-ar părea logic, dar eu nu cred. Până la urmă, au jucat contra noastră şi au pierdut'', a declarat portarul belgian într-o emisiune a canalului VRT.

FC Barcelona este lider în La Liga, cu 58 puncte, în timp ce Real este la două puncte în urmă. Însă, în meciurile directe, Real s-a impus cu 2-0 în meciul de pe 1 martie şi a reuşit o remiză albă, 0-0, în tur, pe Camp Nou.

''Cred că trebuie să fii declarat campion pe baza tuturor meciurilor. Nu poţi să te opreşti cu 11 partide înainte de finalul sezonului. Ori le terminăm pe toate, ori nu le terminăm, dar fără a declara o echipă campioană. În Anglia, aş putea înţelege ca Liverpool să fie declarată campioană, pentru că are un avantaj de 25 puncte. Cum va fi cu echipele promovate sau retrogradate, dar cu banii de la televiziuni? Totul are un rol important acum. Este dificil'', a adăugat Courtois.

Belgianul nu ştie ce se va întâmpla cu acest sezon din Liga Campionilor, dar se pregăteşte pentru orice scenariu. Real Madrid a pierdut acasă cu Manchester City (1-2) în prima manşă a optimilor de finală, înainte de suspendarea competiţiei.

Comentarii