BARAJ. România, „condamnată” să învingă la Reykjavik

Terenul din Islanda, principala teamă a lui Rădoi

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Mirel Rădoi, spune că terenul de la Reykjavik ar putea fi principalul adversar al tricolorilor în barajul cu Islanda.

Share

Cătălin Mihai 0 comentarii

05.10.2020 - 23:17

În cadrul unei conferințe de presă online, Mirel Rădoi a vorbit despre partida crucială cu Islanda. Cu doar câteva zile înaintea semifinalei play-off-ului de calificare la Campionatul European de anul viitor, antrenorul echipei naționale se teme de un teren impracticabil pe stadionul din Reykjavik. „În momentul de faţă, cel mai mult mă tem de teren. Am văzut ceva postat pe un site de socializare, era o vreme ploioasă, dar arena era acoperită. Deci s-ar putea să fie totuşi un teren foarte bun. Suntem conştienţi că echipa care va face cele mai puţine greşeli va avea un avantaj mare de a câştiga”, a spus Rădoi.

Întrebat dacă ia în calcul sfatul antrenorului lui CFR Cluj, Dan Petrescu, care i-a recomandat să antreneze fazele fixe, selecționerul a declarat că le va acorda atenție, mai ales că islandezii, datorită mediei de înălțime, pot pune în pericol poarta lui Tătărușanu în asemenea situații: „E clar că atunci când întâlneşti o echipă nordică jocul de centrări va fi unul ridicat, fazele fixe vor fi periculoase. De-a lungul istoriei noi nu avem multe momente pozitive la acest capitol, dar cu siguranţă vom antrena aceste lucruri. Nu vom trece la antrenamente peste pregătirea fazelor fixe ofensive şi defensive. Le vom acorda atenţie, dar nu înseamnă că avem nu ştiu câte zile la dispoziţie pentru asta. Chiar dacă nu ar veni informaţii din partea staff-ului vizavi de fazele fixe, când joci cu echipele nordice, jucătorii oricum ştiu la ce să se aştepte”.

Referitor la nemulțumirea unei părți a suporterilor echipei naționale privind convocarea recent naturalizatului Mario Camora, Mirel Rădoi a fost diplomat și a evitat să intre într-un conflict cu aceștia. „Nu am un mesaj pentru ei, nu am cum să am. Pentru că e clar că aş pleca în dezavantaj din prima. Ei reprezintă o mare parte a suporterilor români, au fost, sunt şi vor fi mereu în tribune. Pe când noi suntem aici acum, un mandat, depinde, apoi fiecare pleacă mai departe. Deci nu am ce să le transmit, nu am cum să câştig nici dacă aş încerca să am o bătălie cu ei”, a afirmat selecționerul în vârstă de 39 de ani.

Partida dintre Islanda și România are loc pe 8 octombrie, la Reykjavik, cu începere de la ora 21:45. În cazul unui succes în Islanda, reprezentativa României va disputa pe 12 noiembrie, în deplasare, finala play-off-ului de calificare la Campionatul European, cu Bulgaria sau Ungaria.

Comentarii