13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportTenismenul Nicolas Jarry, suspendat provizoriu pentru dopaj

Tenismenul Nicolas Jarry, suspendat provizoriu pentru dopaj

Jarry a ieşit pozitiv la Ligandrol şi Stanozolol, două substanţe interzise de Agenţia Mondială Antidoping (AMA/WADA). Federaţia internaţională de tenis (ITF) a anunţat marţi suspendarea jucătorului.

”Acesta este unul dintre cele mai grele momente cu care m-am confruntat până acum. Nivelurile acestor substanţe depistate sunt atât de scăzute încât nu puteau să mă ajute în vreun fel la creşterea performanţei. Vreau să precizez că nu am luat niciodată vreo substanţă interzisă şi sunt total împotriva dopajului. În zilele următoare voi încerca să aflu de unde au provenit aceste substanţe pentru a putea clarifica total situaţia”, a spus Jarry pe reţelele de socializare.

Tenismenul a menţionat că a luat suplimente alimentare fabricate în Brazilia, la recomandarea medicului.

Jarry (24 ani) a dat proba de urină pe 19 noiembrie, în timpul disputării Cupei Davis cu echipa sa naţională. Pe 4 ianuarie, el a fost acuzat că a încălcat regulile antidoping, iar în data de 14 ianuarie a fost suspendat provizoriu.

”Vreau, pe lângă a-mi demonstra nevinovăţia, să folosesc ceea ce mi se întâmplă ca exemplu pentru toţi sportivii tineri, pentru ca astfel de cazuri să nu se mai întâmple niciodată”, a adăugat jucătorul.

Jarry, care în vara anului trecut era pe locul 38 mondial, a participat la ATP Cup, pierzând toate partidele disputate. El se pregătea să participe la Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului.

Nicolas Jarry a câştigat un singur turneu ATP, anul trecut la Bastad (Suedia).

Cele mai citite

Cum să-ți protejezi locuința de vremea rea

Indiferent dacă ești acasă sau nu, locuința ta este mereu expusă la riscuri generate de vremea rea, cum ar fi furtuni, inundații sau căderi...

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

CSM a respins suspendarea judecătoarei Ancuța Popoviciu din funcție

Consiliul Superior al Magistraturii(CSM) a respins suspendarea Ancuței Popoviciu din funcţie, asa cum ceruse Inspecția Judiciară, potrivit europafm.ro. Săptămâna trecută, chiar judecătoarea ceruse să se...
Ultima oră
Pe aceeași temă