20 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSportTenisSimona Halep a primit wild card la turneul WTA de la Tokyo

Simona Halep a primit wild card la turneul WTA de la Tokyo

Simona Halep (32 de ani, locul 1132 WTA) este pregătită să revină în competiții la sfârșitul lunii octombrie, după o absență de 5 luni din cauza unei accidentări.

Potrivit gsp.ro, Simona Halep a primit un wild card pentru a participa la turneul WTA 500 de la Tokyo, care se va desfășura între 21 și 27 octombrie. Aceasta va fi a 39-a ediție a turneului nipon, care în 2022 a fost câștigat de Veronika Kudermetova. Fondul de premiere din acest an se apropie de 800.000 de dolari. După turneul de la Tokyo, Halep intenționează să participe și la turneul WTA 250 de la Hong Kong, unde de asemenea a primit un wild card.

Halep se pregătește pentru turneele din Asia

Această revenire pe teren depinde de starea sa fizică, după o perioadă lungă de recuperare în urma accidentării la genunchi. Simona Halep nu a mai jucat un meci oficial de la începutul lunii mai, când a fost nevoită să abandoneze în primul tur al turneului Trophee Clarins din Paris, într-o confruntare cu americanca McCartney Kessler.

Deși a fost absentă din competiții oficiale, Halep a rămas activă în lumea tenisului, participând la un meci demonstrativ la Sports Festival alături de Andrei Pavel, Steffi Graf și Andre Agassi.

Înainte de confirmarea participării la turneul de la Tokyo, Simona și-a exprimat dorința de a reveni pe teren: „Plănuiesc la sfârșitul lui octombrie să joc un turneu la Hong Kong. Mi-e dor, simt lipsa competiției, sper să fiu sănătoasă și aptă de joc”, a declarat aceasta.

Colaborarea cu antrenorul Daniel Dobre, reluată recent, este un element important în planul de revenire al Simonei. Cei doi au colaborat cu succes în trecut, inclusiv la triumful de la Wimbledon din 2019, când Halep a învins-o pe Serena Williams în finală.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Băncile taie dobânzile la credite, dar și la depozite. Creditele ipotecare devin mai accesibile

Clienții băncilor sunt sfătuiți să compare ofertele disponibile pe piață, înainte de a lua o decizie privind creditele sau economiile lor Mai multe bănci din...

Lui Nicușor Dan „i se rupe-n cot”… haina, de la cât semnează

Primarul general al Capitalei a mărturisit că a rupt 6 sacouri de la câte documente semnează Funcția de primar general îl pune la cheltuieli neprevăzute...

Generația Z și „teatrul productivității”: schimbări în implicarea angajaților pe piața muncii

Experții observă o tendință în creștere printre angajați, din diverse industrii, de a participa la ceea ce se numește „teatrul productivității” – o activitate...
Ultima oră
Pe aceeași temă