26.6 C
București
luni, 22 iulie 2024
AcasăSportTenisJucătorul rus din top 10 WTA critică decizia organizatorilor Wimbledon

Jucătorul rus din top 10 WTA critică decizia organizatorilor Wimbledon

Andrei Rublev, numărul 8 mondial, consideră că excluderea jucătorilor ruşi şi belaruşi de la ediţia din acest an a turneului de la Wimbledon, din cauza conflictului din Ucraina, este „total discriminatorie”.

„Motivele pe care ni le-au oferit (organizatorii de la Wimbledon – n.red) nu au niciun sens, nu sunt logice. Ceea ce se întâmpla cum este total discriminatoriu împotriva noastră. Nu va schimba nimic”, a declarat Rublev, care participă în prezent la turneul ATP de la Belgrad.

Rusul le-a sugerat, totodată, organizatorilor competiţiei de Mare Şlem de la Londra să „acorde premiile în bani ale turneului ca ajutor umanitar familiilor care suferă, copiilor care suferă, asta ar avea un oarecare impact”.

„În acest caz, tenisul ar fi singurul sport care ar oferi o asemenea sumă şi asta datorită Wimbledonului, care ar obţine toată gloria”, a adăugat Rublev, care a scris „Nu războiului, vă rog” pe o cameră de televiziune, la turneul de la Dubai, imediat după invazia rusă din Ucraina.

Anul trecut, la Wimbledon au fost distribuite premii totale în valoare de 35 de milioane de lire sterline (aproximativ 42 de milioane de euro).

Karen Hacianov, compatriotul lui Rublev, s-a declarat la rândul său „foarte trist, dezamăgit şi devastat” după decizia organizatorilor de la Wimbledon, pe care îl consideră „unul dintre cele mai frumoase turnee din lume”.

Federaţia de tenis din Belarus (FBT) a dat publicităţii un comunicat în care „condamnă categoric decizia luată de organizatorii de la Wimbledon de a-i suspenda pe jucătorii belaruşi şi ruşi”. „Asemenea acte distructive nu contribuie cu nimic la rezolvarea conflictelor, ci doar incită la urmă şi intoleranţă la nivel naţional”, scrie FBT, precizând că poartă „consultări cu firme internaţionale de avocatură specializate în dreptul sportului” şi că elaborează, totodată, „o strategie menită să-i protejeze pe jucătorii belaruşi în întreaga lume”.

Organizatorii turneului de Grand Slam de la Wimbledon au anunţat miercuri excluderea jucătorilor ruşi şi belaruşi de la ediţia din acest an, din cauza războiului din Ucraina, o decizie aprig contestată de cele două circuite profesioniste de tenis, ATP şi WTA.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă