6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportTenisIga Swiatek, de neoprit la Roland Garros! Poloneza va juca a treia...

Iga Swiatek, de neoprit la Roland Garros! Poloneza va juca a treia finală pe zgura pariziană

Iga Swiatek, numărul unu mondial, îşi va apăra titlul la turneul de Grand Slam de la Roland Garros, după ce s-a impus în semifinale, în două seturi, cu 6-2, 7-6 (9/7), în faţa braziliencei Beatriz Haddad Maia.

Swiatek s-a impus joi în două seturi, cu 6-2, 7-6 (9/7), în faţa braziliencei Beatriz Haddad Maia (14 ATP), în cea de-a doua semifinală a competiţiei pariziene pe zgură, după ce sud-americanca a avut o minge de set în tiebreak-ul setului secund.

Anterior, Karolina Muchova a învins-o greu în trei seturi, 7-6 (7/5), 6-7 (5/7), 7-5, pe belarusa Arina Sabalenka, numărul doi mondial, la capătul unui meci care a durat trei ore şi 13 minute.

Calificarea în finala Grand Slam-ului din capitala Franţei, asociată cu înfrângerea suferită de Sabalenka, îi asigură polonezei menţinerea în fotoliul de lider al clasamentului mondial începând de luni.

Pentru moment, Iga Swiatek prezintă un bilanţ impecabil în finalele turneelor majore, reuşind să cucerească trei titluri de Grand Slam în tot atâtea finale disputate. Ea a cucerit în premieră trofeul la Roland Garros în 2020, iar apoi a repetat această performanţă anul trecut, când a fost campioană şi la US Open.

Karolina Muchova este a patra jucătoare cu cea mai joasă poziţie în clasament care ajunge în finală la Roland Garros, după Iga Swiatek (locul 54 în 2020), letona Jelena Ostapenko (47 în 2027) şi cehoslovaca Renata Tomanova (47 în 1976).

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă