13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportTenisGALERIE FOTO. Maria Sharapova, viață de vis după retragere. Fosta regină a...

GALERIE FOTO. Maria Sharapova, viață de vis după retragere. Fosta regină a tenisului are o avere colosală

Ajunsă la vârsta de 36 de ani, fosta regină a tenisului mondial Maria Sharapova duce o viață de vis. La trei ani de la retragerea din circuit, rusoaica desemnată în multiple rânduri cea mai frumoasă sportivă din lume se axează acum pe afaceri, având încasări imense din investițiile făcute.

Recent, rusoaica a fost la Miami pentru a participa la „Accelerate Summit”, un eveniment dedicat femeilor-lider din lumea sportului, divertismentului și afacerilor. Iar „Masha” nu i-a uitat pe cei 4,5 milioane de urmăritori de pe Instagram, împărtășind vestea cu aceștia. „O dimineață petrecută cu lideri puternici, inteligenți și frumoși, care schimbă industria sportului pas cu pas”, a scris Sharapova la descrierea fotografiei postate.

De când a renunțat la sportul alb, în 2020, viața rusoaicei s-a schimbat radical. Sharapova s-a logodit cu Alexander Gilkes, un om de afaceri britanic, proprietar al casei de licitații online „Paddle 8”, iar în vara anului 2022 cei doi au devenit părinții unui băiețel. Mai mult, Maria a intrat serios în afaceri și a făcut o serie de investiții inspirate, care i-au adus încasări colosale.

Potrivit Forbes, atunci când s-a retras din tenis, Sharapova se situa pe locul trei din punctul de vedere al sumelor încasate din participările la turneele WTA, cu un total de 39 de milioane de dolari. În prezent, datorită investițiilor și a contractelor de publicitate, Maria Sharapova a ajuns la o avere estimată la 320 de milioane de dolari.

„Daily Star” scrie că Sharapova a investit în companii de cryptomonede și fashion și are în continuare un contract cu un brand de echipament sportiv, în calitate de ambasador. În plus, aceasta și-a înființat propria companie, intitulată sugestiv „Sugarpova”, specializată în producția de dulciuri.

Măcinată de accidentări, Maria Sharapova a spus adio tenisului la începutul anului 2020. Fosta rivală a Simonei Halep din circuitul WTA a lăsat în spate o carieră fabuloasă, cu nu mai puțin de 36 de titluri cucerite, dintre care 5 de Grand Slam. Fost lider mondial, Sharapova uimea lumea tenisului în 2004, atunci când reușea să câștige trofeul de la Wimbledon la numai 17 ani, după o finală cu Serena Williams.

Înainte să își întâlnească actualul partener, Maria a mai fost logodită cu baschetbalistul sloven Sasha Vujacic, dar cei doi s-au despărțit cu puțin timp înainte de nuntă.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Europa Conference League în faza semifinalelor: Care sunt favoritele

Aston Villa, Fiorentina, Olympiacos și Brugges sunt echipele rămase în cursa pentru cucerirea trofeului UEFA Europa Conference League în acest sezon. Prima manșă a semifinalelor va avea...

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă