7.9 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportTenis masculin: Angelo Binaghi vrea ca Turneul Campionilor să fie găzduit de...

Tenis masculin: Angelo Binaghi vrea ca Turneul Campionilor să fie găzduit de Torino

“Am discutat şi cu primarul din Torino, (Chiara) Appendino. Dacă Londra nu reuşeşte, vom profita de ocazie”, a afirmat Binaghi într-un interviu publicat marţi de ziarul italian Corriere della Sera.

Torino a fost ales ca noul sediu al Turneului Campionilor începând din 2021, însă Federaţia italiană de tenis şi-a arătat disponibilitatea să găzduiască evenimentul chiar din acest sezon, dacă vor exista condiţiile de securitate necesare în Italia.

Finala circuitului ATP din acest an este programată în perioada 15-22 noiembrie, la O2 Arena din Londra, iar instalaţia din capitala britanică este disponibilă doar pentru găzduirea competiţiei la aceste date, după cum a anunţat recent preşedintele Asociaţiei Tenismenilor Profesionişti, Andrea Gaudenzi.

Federaţia italiană de tenis încearcă că compenseze pierderile cauzate de pandemia de coronavirus, iar Angelo Binaghi a subliniat că dorinţa sa este de a se disputa şi turneul Masters 1.000 care era programat între 9 şi 17 mai la Roma, dar care a fost amânat pentru o dată care nu a fost deocamdată stabilită.

“Ideea este să se dispute turneul de la Roma între septembrie şi octombrie, în noul sezon pe zgură. Dacă nu va fi posibil, putem organiza turneul la Cagliari, în noiembrie, sau la Milano, în decembrie, sau putem aveam un eveniment împărţit între Torino şi Milano, cu un turneu masculin şi altul feminin, iar apoi finalele într-o singură locaţie. Ar fi bună o uniune între cele două oraşe zguduite de virus”, a mai spus Binaghi.

“Pentru a se disputa turneul, aş accepta de asemenea să aibă loc cu porţile închise”, a adăugat preşedintele Federaţiei italiene, precizând, totodată, că tenisul, fiind un sport individual, nu prezintă un pericol special pentru sănătatea jucătorilor, aşa cum este cazul sporturilor de echipă, iar măsurile de securitate sanitară pot fi aplicate mai uşor.

Cele mai citite

Iranul continuă ameninţările: Suntem gata să ne lovim inamicii cu avioane supersonice rusești

Prim-ministrul Benjamin Netanyahu la începutul şedinţei cabinetului: „ Vin acum de la întâlnirile cu miniştrii de externe din Marea Britanie şi Germania. Aseară am vorbit...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...
Ultima oră
Pe aceeași temă