20.1 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

Tehnologia VAR, din ce în ce mai aproape de Liga 1. Întâlnire importantă în această lună

Pentru ca sistemul VAR să fie introdus în Liga 1 va avea loc, în această lună la București, o primă ședință organizată sub forma unui grup de lucru, informează FRF, preluată de site-ul „Gazetei Sporturilor”.

Prima întâlnire între reprezentanții FIFA, IFAB și cei din partea deținătorului de drepturi TV din Liga 1 va avea loc pe 14 și 15 octombrie.

Thibaud Nijssen, manager Servicii Fotbalistice, va reprezenta IAFB, iar de la FIFA vor fi prezenți doi delegați: Moorghen Bhaveshan, din partea departamentului de inovare a tehnologiei fotbalului, și Michael Bossler, responsabil pentru educarea și instruirea arbitrilor. 

„Introducerea sistemului VAR în Liga 1 are mai mulți pași de îndeplinit. Temele care vor fi abordate la această primă întâlnire vor fi despre modul de implementare al VAR în alte țări, prezentarea tehnologiei VAR, discuții despre educarea și instruirea arbitrilor”, menționează sursa citată.

De asemenea, din partea CCA vor participa la seminar Kyros Vassaras, responsabil de instruirea arbitrilor VAR, Alexandru Deaconu, manager de proiect VAR în România, și Augustus Constantin, cu atribuții în oferirea suportului tehnic pentru implementarea VAR.

Potrivit site-ului „GSP.ro”, începând cu sezonul competițional 2020-2021, Liga Profesionistă de Fotbal va implementa sistemul de arbitraj video (VAR) la meciurile disputate în Liga 1. Unele meciuri din acest play-off vor fi și ele folosite ca test. 

 

 

Ultima oră
Pe aceeași temă