Perechea româno-olandeză s-a impus în fieful lui Federer

Tecău și Rojer, campioni la Basel

Horia Tecău şi Jean-Julien Rojer au câştigat finala probei de dublu a turneului de la Basel, după ce au trecut de americanii Taylor Fritz/Reilly Opelka, scor 7-5, 6-3.

Share

Cătălin Mihai 0 comentarii

Actualizat: 29.10.2019 - 09:13

Favoriți numărul patru, Tecău și Rojer au obţinut victoria în 69 de minute, asigurându-și astfel prezența la Turneul Campionilor. Perechea româno-olandeză nu şi-a pierdut niciodată serviciul în finală, salvând cele trei mingi de break ale americanilor. Tecău şi Rojer au avut 8 aşi, în timp ce americanii au fost superiori la acest capitol, cu 12 reușite. Aceștia mai disputaseră două semifinale pe tărâm elvețian, ambele pierdute, în anii 2015 și 2016. Pentru succesul de la Basel, Tecău şi Rojer vor fi mai bogați cu 135.160 de euro şi, de asemenea, vor fi recompensați cu câte 500 de puncte în clasamentul ATP la dublu.

Pentru Horia Tecău, aceasta a fost a 58-a finală de dublu din carieră. Grație acestui succes, românul are acum 37 de titluri câştigate la dublu şi 21 finale pierdute. 20 dintre titluri au fost cucerite alături de Rojer. Tecău și Rojer sunt a cincea pereche care îşi asigură prezenţa la Turneul Campionilor. Ei au câştigat trofeul în 2016, când au trecut în ultimul act de Florin Mergea şi indianul Rohan Bopanna, scor 6-4, 6-3. Ultima lor participare la prestigiosul turneu a fost în 2017, când nu au câştigat niciun meci în faza grupelor.

Comentarii