13.3 C
București
marți, 21 septembrie 2021

TAS a decis: CFR Cluj are liber la transferuri

După ce pe 21 decembrie Comisia de Apel a FRF respinsese apelul clubului CFR Cluj, sancționat în prealabil cu interzicerea legitimării jucătorilor în pauza competițională, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a întors decizia, astfel că ardelenii au liber la cumpărarea de noi fotbaliști. Echipa din Gruia primise interzis la transferuri pentru că ar fi încălcat regula fair play-ului financiar, deficitul cumulat al clubului depășind valoarea de 25 de milioane de lei.

Decizia TAS vine ca o mană cerească pentru Dan Petrescu, care vrea să întărească echipa în vederea „dublei” cu FC Sevilla din Europa League. Lotul campioanei en titre s-a subțiat în ultimile zile. Pe lângă Culio, plecat în Argentina, pentru a fi alături de familie, CFR s-a mai despărțit de Andrei Mureşan, cedat la U Cluj, şi de Răzvan Horj, dat sub formă de împrumut la Academica Clinceni.

Feroviarii nu au pierdut niciun moment și imediat după ce au aflat decizia venită de la Lausanne au început să transfere. Ardelenii l-au legitimat pe Cristian Paleoca, un mijlocaş eligibil pentru regula U21. Născut în 1999, acesta a fost cumpărat de la formația de liga a treia Sticla Arieşul Turda. Fotbalistul care a fost în probe și la FC Botoșani a avut o contribuție importantă în promovarea echipei turdene din sezonul trecut. De asemenea, clujenii sunt în tratative avansate cu Dinamo pentru achiziția fundașului Denis Ciobotariu, iar în Gruia ar urma să mai ajungă și fostul jucător al FCSB-ului, Alexandru Chipciu, tras pe linie moartă de Anderlecht.

CFR Cluj o va înfrunta pe FC Sevilla în șaisprezecimile Europa League. Turul se va juca la Cluj, pe 20 februarie, iar returul va fi în Spania, o săptămână mai târziu.

Ultima oră
Pe aceeași temă