1 C
Bucharest
Thursday, 7 December 2023
HomeSportSurse: Remanierea se decide de Boc şi Băsescu, au stabilit democrat-liberalii

Surse: Remanierea se decide de Boc şi Băsescu, au stabilit democrat-liberalii

Liderii PDL şi şefii organizaţiilor judeţene ale partidului au stabilit, duminică seară, în întâlnirea de la Vila Lac, ca eventuala remaniere guvernamentală să fie decisă de premierul Emil Boc împreună cu preşedintele Traian Băsescu, au declarat pentru Mediafax surse participante la întâlnire.

Liderii PDL şi şefii filialelor partidului au decis, duminică seară, să îl mandateze pe premier ca împreună cu preşedintele Băsescu să stabilească dacă este necesară o remaniere guvernamentlă şi cine ar fi miniştrii remaniaţi.

Potrivit surselor citate, subiectul remanierii a fost abordat de către liderii PDL la punctul “diverse” al întâlnirii, după ce secretarul general al partidului, Ioan Oltean, a spus că ar fi bine ca democrat-liberalii să nu mai iasă public cu declaraţii pe tema remanierii.

Radu Berceanu şi Sever Voinescu au arătat însă că ar trebui să existe şi o decizie politică a partidului în cazul remanierii, dar cu majoritate de voturi favorabile şi doar şase sau şapte voturi “împotrivă” s-a hotărât ca premierul să fie mandat să decidă împreună cu şeful statului în problema remanierii, au relatat sursele citate.

O serie de lideri PDL, dar şi preşedintele Traian Băsescu au evocat în ultimele săptămâni posibilitatea realizării unei remanieri guvernamentale.

Între numele de miniştri vehiculate în contextul remanierii se află cele ale lui Valeriu Tabără (Agricultură), Ion Ariton (Economie), Gheorghe Ialomiţianu (Finanţe), dar şi cel al lui Teodor Baconschi (Afaceri Externe).

“Sunt convins că la momentul potrivit se va face. Cu certitudine trebuie făcută o remaniere”, a spus Băsescu, în 23 septembrie, la o emisiune televizată, întrebat când şi dacă se va face remaniere. Lideri democrat-liberali au evocat, la rândul lor, posibilitatea realizării unei remanieri, însă au susţinut că acest subiect nu a fost discutat până acum în conducerea partidului.

Cele mai citite

SUA acuză patru soldați ruși de crime de război împotriva unui cetățean american

Statele Unite(SUA) au acuzat patru soldați ruși de crime de război săvârșite împotriva unui cetățean american în timpul invaziei Rusiei în Ucraina, a anunțat...

Congresul american nu a adoptat un pachet financiar masiv pentru Ucraina și Israel

Congresul american a eşuat miercuri în adoptarea unui pachet financiar masiv de peste 106 miliarde de dolari reclamat cu insistenţă de preşedintele Joe Biden,...

ONU spune că există o amenințare globală din cauza războiului din Gaza

Secretarul general al Organizației Națiunilor Unite (ONU), Antonio Guterres, a făcut miercuri o mișcare rară, avertizând în mod oficial Consiliul de Securitate cu privire...
Ultima oră
Pe aceeași temă