10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportSuporterii lui Dinamo au strâns banii pentru obținerea licenței

Suporterii lui Dinamo au strâns banii pentru obținerea licenței

Banii urmează să fie folosiţi pentru plata restanţelor către jucători şi alţi debitori.

“Nădejdea e numai la noi. Nu e niciun motiv de mândrie. Nu ne lăudăm singuri, pentru că nu am realizat nimic singuri, ci doar împreună cu voi toţi, dar nu trebuie să ne ferim s-o spunem: Dacă noi suporterii nu plăteam licenţa, Dinamo era în Liga a III-a. Cu alte cuvinte eram la capătul istoriei lui Dinamo. Ar fi urmat ani de zile de eforturi pentru a reveni pe prima scenă. Sau poate nu ne-am mai fi revenit niciodată. Zilele acestea glonţul ne-a trecut pe la ureche. Nu am fi vrut ca Dinamo să ajungă să depindă în mod exclusiv de suporteri, dar din tot ce vedem în jurul nostru, e posibil ca acesta să ne fie destinul. Deocamdată suntem singurii care cred în Dinamo şi singurii cărora le pasă cu adevărat”, se arată într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a Peluzei Cătălin Hîldan.

Clubul Dinamo precizează într-un comunicat că suma pe care suporterii au achitat-o este “vitală pentru ca echipa să poată continua în Liga 1 şi în sezonul viitor” şi că eforturile fanilor nu obstrucţionează în niciun fel tratativele pentru vânzarea clubului către potenţialii investitori.

Suporterii au anunţat că dacă până la 31 iulie 2020, pachetul majoritar de acţiuni nu va fi preluat de către investitorii străini aflaţi în tratative, Asociaţia Peluza Cătălin Hîldan – Dinamo va achiziţiona în schimbul acestui împrumut un pachet suplimentar de 7,5% din acţiunile Dinamo 1948, contra sumei de un leu.

În acest an, prin Program DDB, în conturile Dinamo 1948 suporterii au mai virat suma de 1.000.000 lei, 400.000 lei pe 5 februarie, 300.000 lei pe 13 februarie şi 300.000 lei pe 4 martie.

În acest moment, în programul DDB sunt înscrişi 5.260 de membri activi, iar ţinta este aceea de a aduna 20.000 de contributori.

Acţionarul majoritar al FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, a declarat, săptămâna trecută, că a ajuns la “un compromis” pentru vânzarea cu un leu a clubului de fotbal către un grup de investitori spanioli, reprezentat de Herminio Menendez, fost director general al grupărilor spaniole Sporting Gijon şi Sevilla FC.

Investitorii iberici, care ar dori să îl pună preşedinte la FC Dinamo pe fostul jucător şi antrenor Ioan Andone, ar fi trebuit să achite restanţele de 180.000 de euro până la 30 aprilie pentru ca echipa să primească licenţa de participare în ediţia 2020-2021 a Ligii I.

O altă variantă de vânzare a pachetului majoritar de acţiuni pe care îl deţine la FC Dinamo vine tot din Spania, susţine Ionuţ Negoiţă.

Negoiţă spune că în cazul în care nu se ajunge la un acord cu un investitor va ceda clubul suporterilor, dar speră ca aceştia, reprezentanţi de Asociaţia Dinamovişti pentru Dinamo (ADPD) şi Asociaţia Suporterilor “Peluza Cătălin Hîldan”, să se unească.

Asociaţia Dinamovişti pentru Dinamo (ADPD), susţinută de Cornel Dinu, a făcut, la 17 aprilie, o ofertă publică în valoare de un leu pentru cumpărarea de la omul de afaceri Ionuţ Negoiţă a pachetului majoritar de acţiuni (82,9368%) pe care îl deţine la clubul de fotbal FC Dinamo.

Cealaltă asociaţie a suporterilor dinamovişti, AS “Peluza Cătălin Hîldan”, şi-a arătat la rândul ei disponibilitatea de a începe tratativele cu Ionuţ Negoiţă pentru preluarea clubului de fotbal FC Dinamo Bucureşti. Asociaţia Suporterilor “Peluza Cătălin Hîldan” a cumpărat în luna februarie a acestui an 10,06% din acţiunile deţinute de Ionuţ Negoiţă la gruparea bucureşteană prin programul socios “Doar Dinamo Bucureşti” (DDB). Aceeaşi asociaţie a strâns în ultimele zile din donaţii aproximativ 200.000 de lei pentru obţinerea licenţei clubului pentru sezonul 2020-2021 al Ligii I.

Ionuţ Negoiţă a anunţat la sfârşitul lunii martie că nu mai este dispus să investească la FC Dinamo şi că gruparea are nevoie de aproximativ 180.000 de euro pentru a achita datoriile până la sfârşitul lunii aprilie şi a obţine licenţa de participare în ediţia 2020-2021 a Ligii I. De asemenea, el a precizat că este dispus să cedeze oricui cele 82,9368% de procente pe care le deţine prin firma SC Lotus Perfect Products SRL la FC Dinamo în schimbul sumei simbolice de un leu.

Cele mai citite

Klaus Iohannis, vizită oficială în Coreea de Sud. Ce discuții va purta președintele

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua, în perioada 22-24 aprilie 2024, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitația Președintelui Yoon Suk Yeol. Republica Coreea...

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Nicu Ștefănuță a depus plângere la CNCD împotriva preotului Nicolae Tănase, din cauza declarației revoltătoare la adresa femeilor abuzate sexual

Europarlamentarul independent Nicu Ștefănuță, vicepreședinte al Grupului Verzilor din Parlamentul European, a depus o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) împotriva preotului...
Ultima oră
Pe aceeași temă