11.7 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSport(Super)MAN aduce victoria lui FCSB

(Super)MAN aduce victoria lui FCSB

După partida antologică din Europa League, contra sârbilor de la Backa Topola, FCSB a primit vizita formației FC Argeș în etapa a 4-a a Ligii 1, iar sorții păreau să fie de partea formației antrenate de Ionuț Badea. Cu aproape toți titularii de drept infectați cu COVID-19, roș-albaștrii au folosit o nouă formulă experimentală și au contrazis calculele hârtiei, administrându-le piteștenilor o înfrângere la scor de neprezentare.

La fel ca și în meciul cu Topola, Dennis Man a fost în formă de zile mari și a reușit al doilea său hat-trick în decurs de numai câteva zile. Atacantul cotat de Gigi Becali la 15 milioane de euro a deschis scorul în minutul 13, cu un șut de la marginea careului de 16 metri la care portarul lui FC Argeș, Croitoru, a gafat. Nouă minute mai târziu, internaționalul în vârstă de 22 de ani a reușit „dubla” după ce l-a executat cu o scăriță pe același Croitoru. FCSB a intrat cu 2-0 la pauză grație a două intervenții providențiale ale noului venit Cătălin Straton, care a „zăvorât” poarta roș-albastră.

Mai întâi, în minutul 37, fostul goalkeeper de la Dinamo a respins șutul în forță expediat de Tofan, ca mai apoi, în minutul 42, să aibă parada etapei, cu o dublă intervenție de senzație la lovitura liberă executată impecabil de Honciu.

În partea secundă, FC Argeș a părut resemnată și nu a mai creat pericol la poarta celor de la FCSB, iar singurul eveniment notabil a fost cel de-al treilea gol reușit de Man, în minutul 72, cu un șut puternic la colțul lung al porții apărate de Croitoru.

La finalul partidei, Dennis Man, care în ultimile patru meciuri a reușit să marcheze nu mai puțin de opt goluri, a avut un discurs echilibrat și a subliniat importanța duelului din Europa League, cu Slovan Liberec. „O victorie muncită, trecem printr-o perioadă grea având în vedere că anumiți jucători sunt bolnavi. Important este că am strâns rândurile, jucătorii care am rămas sănătoși am dat totul. Ne bucurăm că am ieșit sănătoși de pe teren și că am obținut cele trei puncte. (…) Cred că meciul cu Slovan va fi meciul sezonului, un meci capital pentru noi”, a spus internaționalul de tineret.

După această victorie, FCSB a urcat pe podiumul Ligii 1, cu 9 puncte, în timp ce FC Argeş e penultima în clasament, cu un singur punct.

Pentru roș-albaștri urmează confruntarea din turul al treilea preliminar al Europa League. FCSB primește vizita cehilor de la Slovan Liberec, joi, de la ora 20:30.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă