FINALĂ. Formația bască a răpus granzii Real și Barça

Supercupa Spaniei merge la Bilbao

Athletic Bilbao a cucerit pentru a treia oară în istorie Supercupa Spaniei, după ce s-a impus cu scorul de 3-2 în fața celor de la FC Barcelona, în prelungiri.

Share

Cătălin Mihai 0 comentarii

18.01.2021 - 19:59

După ce în semifinalele competiției trecuse de Real Madrid cu scorul de 2-1, Athletic Bilbao a făcut o nouă victimă de lux: FC Barcelona. În finala Supercupei Spaniei, bascii au reușit o revenire de senzație, completându-și astfel vitrina cu un nou trofeu, după cele cucerite în 1984 şi 2015.

Prima mare ocazie a jocului disputat cu porțile închise pe stadionul „Estadio de La Cartuja” din Sevilla le-a aparținut celor de la Bilbao, dar Ter Stegen a respins șutul trimis de Capa. FC Barcelona a deschis scorul în minutul 40, după o acțiune lucrată de Messi și finalizată de Griezmann. Bucuria catalanilor a fost însă de scurtă durată. După numai două minute, Oscar de Marcos s-a demarcat perfect și a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj.

În mitanul secund, Messi a trimis puțin pe lângă poarta din lovitură liberă, iar apoi VAR-ul i-a anulat reușita lui Raul Garcia, aflat în poziție de ofsaid în momentul în care a reluat cu capul centrarea primită de la Muniain.

Barcelona a trecut din nou în avantaj în minutul 77, când Griezmann a reușit dubla, după pasa perfectă primită de la Jordi Alba. Pe final, același Griezmann putea realiza hat-trick-ul, însă portarul bascilor a intervenit providențial.

Când zarurile păreau aruncate, rezerva Villalibre a egalat pentru Bilbao și a trimis partida în prelungiri. În minutul 93, Inaki Williams a reușit un gol de pus în ramă, după ce șutul său de la marginea careului de 16 metri a „teleghidat” balonul în vinclul porții lui Ter Stegen. Bilbao a mai ratat o ocazie uriașă în minutul 105, însă până la final nu s-a mai marcat.

De notat că în minutul 120+1 Lionel Messi a fost eliminat după o lovitură cu mâna aplicată lui Villalibre, acesta fiind primul cartonaş roşu primit de starul argentinian într-un meci oficial în tricoul grupării „blaugrana”. Pentru gestul său, Messi ar putea primi o suspendare de până la patru meciuri.

Ultima Supercupă a Spaniei câștigată de Athletic Bilbao data din 2015, atunci când bascii se impuneau în fața aceleiași FC Barcelona, cu un neverosimil 5-1.

Comentarii