8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportSupercupa Spaniei merge la Bilbao

Supercupa Spaniei merge la Bilbao

După ce în semifinalele competiției trecuse de Real Madrid cu scorul de 2-1, Athletic Bilbao a făcut o nouă victimă de lux: FC Barcelona. În finala Supercupei Spaniei, bascii au reușit o revenire de senzație, completându-și astfel vitrina cu un nou trofeu, după cele cucerite în 1984 şi 2015.

Prima mare ocazie a jocului disputat cu porțile închise pe stadionul „Estadio de La Cartuja” din Sevilla le-a aparținut celor de la Bilbao, dar Ter Stegen a respins șutul trimis de Capa. FC Barcelona a deschis scorul în minutul 40, după o acțiune lucrată de Messi și finalizată de Griezmann. Bucuria catalanilor a fost însă de scurtă durată. După numai două minute, Oscar de Marcos s-a demarcat perfect și a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj.

În mitanul secund, Messi a trimis puțin pe lângă poarta din lovitură liberă, iar apoi VAR-ul i-a anulat reușita lui Raul Garcia, aflat în poziție de ofsaid în momentul în care a reluat cu capul centrarea primită de la Muniain.

Barcelona a trecut din nou în avantaj în minutul 77, când Griezmann a reușit dubla, după pasa perfectă primită de la Jordi Alba. Pe final, același Griezmann putea realiza hat-trick-ul, însă portarul bascilor a intervenit providențial.

Când zarurile păreau aruncate, rezerva Villalibre a egalat pentru Bilbao și a trimis partida în prelungiri. În minutul 93, Inaki Williams a reușit un gol de pus în ramă, după ce șutul său de la marginea careului de 16 metri a „teleghidat” balonul în vinclul porții lui Ter Stegen. Bilbao a mai ratat o ocazie uriașă în minutul 105, însă până la final nu s-a mai marcat.

De notat că în minutul 120+1 Lionel Messi a fost eliminat după o lovitură cu mâna aplicată lui Villalibre, acesta fiind primul cartonaş roşu primit de starul argentinian într-un meci oficial în tricoul grupării „blaugrana”. Pentru gestul său, Messi ar putea primi o suspendare de până la patru meciuri.

Ultima Supercupă a Spaniei câștigată de Athletic Bilbao data din 2015, atunci când bascii se impuneau în fața aceleiași FC Barcelona, cu un neverosimil 5-1.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 765: G7 se angajează să întărească apărarea aeriană a Kievului

Miniştrii de Externe ai statelor din G7 s-au angajat astăzi "să întărească mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei" împotriva atacurilor Rusiei, informează AFP.În comunicatul...

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...

Klaus Iohannis, vizită oficială în Coreea de Sud. Ce discuții va purta președintele

Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua, în perioada 22-24 aprilie 2024, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitația Președintelui Yoon Suk Yeol. Republica Coreea...
Ultima oră
Pe aceeași temă