TURCIA. Declarațiile din ultima vreme l-au costat postul

Șumudică s-a despărțit de Gaziantep

Antrenorul român Marius Şumudică şi-a reziliat contractul cu formația Gaziantep FK, din cauza divergențelor avute cu șefii clubului din prima ligă turcă.

Share

Cătălin Mihai 0 comentarii

11.01.2021 - 20:19

Chiar dacă sub „bagheta” sa Gaziantep a devenit o echipă de prim plan în campionatul Turciei, aventura lui Marius Șumudică în Țara Semilunei s-a încheiat subit. Pe fondul neînțelegerilor financiare dintre antrenorul român și Mehmet Buyukekşi, președintele grupării, cele două părți au decis să se despartă. Gaziantep a emis un comunicat în care a anunțat decizia. „Drumurile noastre s-au despărțit. Marius Șumudică a antrenat aproximativ un an și jumătate la Gaziantep. Ne exprimăm recunoștința sinceră față de Șumudică și întregul său staff pentru contribuția adusă echipei noastre în timpul serviciului. Le urăm succes în următoarea aventură”, a anunțat formația turcă.

Se pare că lucrurile s-au precipitat după înfrângerea cu Sivasspor, când tehnicianul în vârstă de 49 de ani a răbufnit la adresa conducerii. Marius Șumudică a explicat care era situația sa de la club și a dezvăluit că salariul său se ridică la 600.000 de euro, nu la aproape 1.000.000, cum susținea președintele clubului. „S-au spus multe despre mine, inclusiv că alerg doar după bani. Dacă urmăream doar partea financiară, nu mai eram aici. S-a spus înaintea meciului că am primit o ofertă de prelungire, nu e adevărat. Președintele vrea să-mi ia 10% din salariu. Nu pot accepta asta! (...) Eu le-am dat jucătorilor 80.000 de euro din buzunarul meu, am făcut-o cu plăcere. Președintele m-a întrebat de ce nu am dat banii la club. Salariul meu aici e de 600.000 de euro, să știe toată Turcia!”, au fost cuvintele care i-au înfuriat pe șefii lui Gaziantep.

Președintele turcilor a confirmat motivul rupturii dintre cele două părți: „Au fost folosite cuvinte care au depășit limita. Din păcate, ceea ce a spus Șumudică a fost foarte greșit. Din acest motiv ne-am despărțit”.

În locul lui Șumudică, oficialii lui Gaziantep l-au instalat pe Bulent Korkmaz, fostul căpitan de legendă al celor de la Galatasaray.

Următoarea destinație a tehnicianului român ar putea fi Arabia Saudită, acolo unde este dorit de Al Shabab, formație pe care a mai pregătit-o în perioada 2018-2019. În campionatul saudit, Șumi ar avea astfel ocazia să se dueleze cu Răzvan Lucescu, antrenorul liderului Al Hilal.

 

Comentarii