14.2 C
București
duminică, 21 aprilie 2024
AcasăSportStroe: „Stadionul Giulești, o cauză pierdută”

Stroe: „Stadionul Giulești, o cauză pierdută”

Din punctul acestuia de vedere, motivul pentru care România se va face, cel mai probabil, de râs în fața mai marilor fotbalului european este acela că ordinul de începere a lucrărilor s-a dat cu mare întârziere. „La Giuleşti, eu îi rog pe toţi cei care îşi închipuiau că dacă dai ordin de începere a lucrărilor în septembrie 2019, eşti gata cu el în iunie 2020, să se ridice şi să o afirme public. Deci, Giuleşti este o cauză pierdută, atâta timp cât ordinul s-a dat în septembrie 2019”, a declarat Stroe.

Cu toate că va costa cu 14 milioane de euro mai mult decât se estima la demararea lucrărilor, recepția arenei din Giulești se va face cu mult după încheierea Europeanului din 2020. Acest lucru a fost confirmat și de reprezentantul firmei care se ocupa de ridicarea arenelor Rapid și Steaua, Cristian Erbașu: „La Giuleşti nu s-a putut lucra zi şi noapte din foarte multe motive, zgomot, praf, au fost destul de multe impedimente, nu toată lumea este dornică să aibă stadionul aproape acolo, au fost foarte multe reclamaţii, trebuia să respectăm şi programul locatarilor din jur. Este adevărat că nu va fi pregătit pentru antrenamente la EURO 2020. Arena va fi gata în integralitatea sa în luna octombrie 2020”.

În privința celorlalte două stadioane, Ghencea și Arcul de Triumf, Ionuț Stroe a precizat că vor fi gata în mare parte înainte de începerea Campionatului European. „În legătură cu Ghencea şi Arcul de Triumf am reuşit să aducem, accelerând ritmul de execuţie a lucrărilor, aceste două stadioane într-un stadiu normal. Ele vor putea găzdui antrenamentele echipelor participante”, a mai spus ministrul propus al Tineretului și Sportului.

Capitala României a primit organizarea a patru partide din cadrul EURO 2020, ediţie aniversară care celebrează 60 de ani de la primul Campionat European de fotbal. Astfel, Bucureştiul va găzdui trei jocuri din cadrul Grupei C şi unul în faza optimilor de finală. Meciurile se vor disputa pe Arena Naţională și sunt programate în zilele de 14, 18, 22 şi 29 iunie 2020.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

FCSB e foarte aproape de titlu în SuperLigă după 2-2 cu Rapid București

FCSB a terminat la egalitate cu Rapid București, scor 2-2 într-o partidă spectaculoasă pe Arena Națională, gazdele bifând încă un pas către un titlu...

Erdogan cere unitate palestinienilor după o întâlnire cu Ismail Haniyeh, liderul Hamas

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan le-a cerut sâmbătă palestinienilor „să se unească”, după o întâlnire la Istanbul cu liderul Hamas, Ismail Haniyeh, potrivit AFP...

Portul Constanța a devenit cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră, anunță premierul Ciolacu

Portul Constanţa a devenit cel mai important hub de distribuţie a mărfurilor la Marea Neagră, pentru Europa Centrală şi de Est, a anunțat premierul...
Ultima oră
Pe aceeași temă