13.2 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportStroe: „Ne pregătim pentru vremuri nu prea bune”

Stroe: „Ne pregătim pentru vremuri nu prea bune”

Meciurile de fotbal cu porțile închise ar putea deveni o obișnuință în România, în condițiile în care numărul de infectări cu noul coronavirus este în continuă creștere. Cu toate că la începutul lunii iunie se preconiza că accesul spectatorilor pe stadioanele din Liga 1 va putea fi permis din iulie, ministrul Ionuț Stroe a tăiat aripile optimiștilor. În cadrul unei conferințe de presă, șeful de la Ministerul Tineretului și Sportului (MTS) a declarat că situația nu este deloc roz, iar arenele se vor redeschide atunci când cifrele de infectări vor ajunge către zero sau vor fi în descreştere.

„Din păcate, situaţia actuală reflectată de cifrele îngrijorătoare ne impun menţinerea restricției privind participarea spectatorilor la competiţii. Nu e doar în România acest lucru. Competiţiile sportive sunt incomplete pentru că spectatorii nu sunt în tribune, însă e o măsură care nu face decât să protejeze sănătatea sportivilor. Ar fi hazardat din partea mea să ofer o perspectivă de timp în condiţiile în care Ministerul Sănătăţii şi cel de Interne creează noi reguli pentru a încerca să protejeze sănătatea populaţiei. Din păcate, ne pregătim pentru vremuri nu prea bune. Probabil că vom permite prezenţa spectatorilor când cifrele de infectări vor ajunge către zero sau vor fi în descreştere”, a spus Stroe.

Oficialul MTS a asigurat că autoritățile încearcă să găsească o soluție de compromis, dar numai după ce pandemia va regresa. „Vă asigur că suntem pregătiţi pentru a crea cadrul legislativ şi modalitatea de păstrare a distanţei sociale care să asigure prezenţa spectatorilor pe stadioane. Dar numai în condiţiile în care cifrele vor coborî”, a menționat acesta.

După părerea lui Ionuț Stroe, cel mai devreme am putea intra pe stadion din toamnă, odată cu debutul Ligii Națiunilor. „Există posibilitatea ca meciul naţionalei din toamnă să se dispute cu spectatori şi m-aş bucura ca atunci să revenim la normalitate socială. Şi nu numai la sport, ci şi în viaţa de zi cu zi”, a încheiat ministrul.

 

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Rolul ficatului în eliminarea toxinelor din organism

Una dintre principalele funcţii ale ficatului este detoxifierea. Acest organ esenţial al organismului este responsabil pentru metabolizarea şi eliminarea toxinelor, curăţarea sângelui prin filtrarea...

Curiozități despre Paștele Catolic: de la tradiții în Marea Britanie până la ouăle de ciocolată din Statele Unite.

Paștele catolic în 2024 se sărbătorește duminică, 31 martie. Iată 12 lucruri interesante despre Paștele Catolic: Fiecare copil din Marea Britanie primește în medie 8,8...

Burse de reziliență pentru elevi. Condițiile în care se acordă

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică Metodologia de acordare a burselor pentru anul școlar 2024 – 2025. Principalele noutăți sunt: Bursele de merit și...
Ultima oră
Pe aceeași temă