DECLARAȚIE. Stadioanele rămân închise cel puțin până la toamnă

Stroe: „Ne pregătim pentru vremuri nu prea bune”

Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, spulberă visurile fanilor de a reveni pe arenele de fotbal, închise din cauza pandemiei de coronavirus.

Share

Cătălin Mihai 0 comentarii

08.07.2020 - 23:01

Meciurile de fotbal cu porțile închise ar putea deveni o obișnuință în România, în condițiile în care numărul de infectări cu noul coronavirus este în continuă creștere. Cu toate că la începutul lunii iunie se preconiza că accesul spectatorilor pe stadioanele din Liga 1 va putea fi permis din iulie, ministrul Ionuț Stroe a tăiat aripile optimiștilor. În cadrul unei conferințe de presă, șeful de la Ministerul Tineretului și Sportului (MTS) a declarat că situația nu este deloc roz, iar arenele se vor redeschide atunci când cifrele de infectări vor ajunge către zero sau vor fi în descreştere.

„Din păcate, situaţia actuală reflectată de cifrele îngrijorătoare ne impun menţinerea restricției privind participarea spectatorilor la competiţii. Nu e doar în România acest lucru. Competiţiile sportive sunt incomplete pentru că spectatorii nu sunt în tribune, însă e o măsură care nu face decât să protejeze sănătatea sportivilor. Ar fi hazardat din partea mea să ofer o perspectivă de timp în condiţiile în care Ministerul Sănătăţii şi cel de Interne creează noi reguli pentru a încerca să protejeze sănătatea populaţiei. Din păcate, ne pregătim pentru vremuri nu prea bune. Probabil că vom permite prezenţa spectatorilor când cifrele de infectări vor ajunge către zero sau vor fi în descreştere”, a spus Stroe.

Oficialul MTS a asigurat că autoritățile încearcă să găsească o soluție de compromis, dar numai după ce pandemia va regresa. „Vă asigur că suntem pregătiţi pentru a crea cadrul legislativ şi modalitatea de păstrare a distanţei sociale care să asigure prezenţa spectatorilor pe stadioane. Dar numai în condiţiile în care cifrele vor coborî”, a menționat acesta.

După părerea lui Ionuț Stroe, cel mai devreme am putea intra pe stadion din toamnă, odată cu debutul Ligii Națiunilor. „Există posibilitatea ca meciul naţionalei din toamnă să se dispute cu spectatori şi m-aş bucura ca atunci să revenim la normalitate socială. Şi nu numai la sport, ci şi în viaţa de zi cu zi”, a încheiat ministrul.

 

Comentarii