DECLARAȚIE. Meciurile cu public, condiționate de evoluția pandemiei

Stroe: „Îmi doresc ca sportul să aibă spectatori”

Liga 1 se va relua pe 13 iunie, cu porțile închise în primă fază, dar situația s-ar putea schimba rapid, dacă evoluția pandemiei va fi cea scontată.

Share

Cătălin Mihai 0 comentarii

Actualizat: 04.06.2020 - 09:11

În cadrul unei conferințe de presă, ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat că dacă numărul de infectări cu COVID-19 din țara noastră va cunoaște o scădere abruptă, accesul publicului la competițiile sportive ar putea fi permis mai devreme decât s-a preconizat inițial.

„Eu îmi doresc ca sportul să aibă spectatori. Oriunde în lume s-a repornit competiţia, acest lucru s-a făcut fără spectatori în fază incipientă. După modelul în care treptat am relaxat toate măsurile în zona sportivă, e posibil să avem spectatori. Eu sunt optimist. Sper să ajungem în momentul în care să avem spectatori pe stadioane. Îmi doresc acest lucru ca orice alt iubitor de sport. Accesul spectatorilor este în directă relaţie cu evoluţia pandemiei. Dacă vom avea o evoluţie bună, în sensul diminuării la minimum a numărului de infectări, cu siguranţă nimeni nu e nebun să ţină spectatorii în afara stadioanelor”, a spus Ionuț Stroe.

Legat de meciurile din campionatul de fotbal, care urmează să reînceapă în weekendu-ul 13-14 iunie, acesta a avertizat că apariţia unui singur caz de infectare cu coronavirus în Liga 1 ar duce la întreruperea competiţiei, iar reprezentanţii LPF şi FRF ar trebui să fie conştienţi de acest lucru. „Un caz pozitiv ar duce la întreruperea sezonului, sunt conștient, la fel ar trebui să fie și cei de la LPF și FRF. Înainte de toate, înainte de orice competiţie sportivă sau presiune publică, punem sănătatea sportivilor”, a mai spus Stroe.

Acesta a menționat că în cazul în care cluburile decid să renunţe la cantonamentele centralizate, o vor face pe propria semnătură: „Recomandarea noastră privind antrenamentele în grup la un sport precum fotbalul a fost să se efectueze în regim de cantonament. Cluburile care renunță la această măsură o vor face sub semnătură, asumându-şi răspunderea”.

Cu opt etape înainte de final, CFR Cluj este lider în play-off-ul Ligii 1, cu 30 de puncte. Ardelenii sunt urmați de FCSB și Craiova, ambele având un handicap de 4 puncte.

 

Comentarii