10.2 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSportStingerea scandalului în Liga 1? Majorarea la 16 a numărului de echipe!

Stingerea scandalului în Liga 1? Majorarea la 16 a numărului de echipe!

Justin Ștefan, secretarul general al LPF (Liga Profesionistă de Fotbal) a anunțat pe Facebook că se impune ca din sezonul 2020 – 2021 Liga 1 să aibă în componență 16 echipe. Decizia finală aparține Comitetului Executiv al Federației Române de Fotbal și ar putea stinge conflictul apărut cu echipa Dinamo București, posibil retrogradată doar prin votul altor echipe din competiție.

„Apreciez că la finalul sezonului actual nu va putea fi întocmit un clasament bazat exclusiv pe meritul sportiv, asa încât pentru a nu nedreptăți niciun club aflat în lupta pentru retrogradare, printr-o alegere subiectivă a unei modalități de departajare, se impune modificarea sistemului competițional al Ligii I, urmând ca din sezonul următor în competiția organizată de LPF să participe un număr de 16 echipe.”, a spus Justin Ștefan în postarea sa.

Oficialul LPF regretă că s-a ajuns la situația modificării calendarului competițional în așa fel încât Dinamo București, echipă aflată pe loc retrogradabil, să nu mai aibă când să-și dispute meciurile și astfel să aibă posibilitatea de a evita retrogradarea în mod sportiv, nu printr-o decizie luată în afara terenului de joc.

Justin Ștefan adaugă că alegerea unor criterii de departajea în vederea întocmirii ierarhiei finale ar bulversa complet clasamentul, cu consecințe majore atât în plan sportiv, cum ar fi retrogradarea, dar și în plan financiar, banii din drepturile TV fiind achitați funcție de locul în clasamentul final al Ligii 1.

„Ar fi imposibil ca echipele angrenate în play-out să ia o decizie finală cu privire la modalitatea de întocmire a clasamentului, deoarece fiecare club este direct interesat de aplicarea unei anumite metode de departajare, care i-ar putea asigura la nivel teoretic, în funcție și de rezultatele din etapa a 14-a, o poziție mai bună în clasament.”, a mai spus secretarul general al LPF.

Pentru a afecta cât mai puțin financiar cluburile din Liga I, prin creșterea numărului de echipe începând cu sezonul următor, Justin Ștefan a precizat că va înainta deținătorului de drepturi TV mai multe propuneri: (a) cluburile din Liga 1 nu vor suporta niciun prejudiciu în urma nedisputării tuturor celor 268 de jocuri programate în această ediție de campionat; (b) valoarea contractului de drepturi TV va rămâne în continuare 28 milioane euro + TVA / sezon; (c) implementarea VAR, cel mai târziu în sezonul 2021/2022, prin suportarea cheltuielilor de achiziție a echipamentului necesar de către deținătorul de drepturi TV.

Cele mai citite

Șeful serviciului israelian de informații militare a demisionat, ca efect al atacului Hamas din 7 octombrie

Șeful serviciului de informații militare din armata Israelului (IDF), Aharon Haliva, a demisionat, în contextul anchetei asupra atacului Hamas asupra Israelului, din 7 octombrie...

Dan Barna: „PNL-ul a murit sufocat de Iohannis cu perna pe gură şi aruncat sub patul PSD”

Vicepreşedintele USR Dan Barna a afirmat, luni, la Ploieşti, că PNL-ul pe care îl ştiau cei care credeau în democraţie şi în drumul european...

ÎCCJ judecă marți conflictul de competență pentru redeschiderea urmăririi penale în dosarul privind controlul ISU de la Ferma Dacilor

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) va judeca, marţi, conflictul între instanţe privind competenţa de soluţionare a cererii DNA de redeschidere a urmăririi...
Ultima oră
Pe aceeași temă