Naționala României de rugby a surclasat Spania

"Stejarii" au obținut un nou succes în Rugby Europe Championship

Naţionala României de rugby a învins cu scorul de 24-7 (6-0) reprezentativa Spaniei, în etapa a treia din Rugby Europe Championship (REC), într-o partidă disputată la Botoşani.

Share

Rl online 0 comentarii

24.02.2020 - 09:26

În ciuda scorului, meciul nu a fost unul dominat de tricolori, care au fost supuşi unei presiuni extraordinare în special în mitanul secund, însă ''cheia'' succesului a fost apărarea foarte bună a ''stejarilor'' şi fructificarea ocaziilor avute.

Florin Vlaicu a stabilit scorul pauzei, 6-0, prin concretizarea a două lovituri de pedeapsă, în minutele 5 şi 33, el având şi o ratare în minutul 31.

Tot Vlaicu a pus alte trei puncte pe tabelă dintr-un procedeu asemănător în partea a doua a jocului, în minutul 50, pentru ca în minutul 53 Ionel Melinte să izbutească primul eseu al românilor, transformat de Vlaicu.

Au urmat apoi aproape 25 de minute în care oaspeţii au atacat în valuri, presând permanent dar fără a reuşi să desfacă defensiva tricolorilor. Mai mult, cei care au înscris au fost tot ''stejarii'' care în minutul 76 au beneficiat de o lovitură de penalitate, transformată în puncte de Florin Vlaicu.

În primul minut suplimentar de joc, spaniolii au izbutit un eseu, prin Richard Stewart, transformat de Brad Linklater, însă tabela a fost închisă prin eseul lui Melinte, din minutul 84, netransformat.

România a obţinut astfel primul succes din actuala campanie din REC, după ce a pierdut primele două confruntări, 41-13 cu Georgia, la Tbilisi, şi 22-11 cu Portugalia, la Caldas da Rainha, şi aşteaptă acum partida cu Rusia, de la Krasnodar, programată pe 7 martie.

Comentarii