15.5 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSportStart perfect de campionat pentru FCSB

Start perfect de campionat pentru FCSB

Cuplul Petrea-Neubert l-a mulțumit pe patronul Gigi Becali, după victoria la scor de neprezentare obținută de formația roș-albastră.

Bucureștenii au dominat clar prima repriză, iar Coman, Olaru, Man și Tănase l-au evidențiat, pe rând, pe Lazar, portarul Astrei. Gazdele au reacționat, iar în minutul 25 „gemenii golului” Budescu-Alibec au reușit o fază marcă înregistrată, dar fără efect pe tabela de marcaj.

Elevii lui Toni Petrea au spart gheața în minutu 33, prin Man. Trei minute mai târziu, Tănase a dublat avantajul oaspeților, iar FCSB a intrat la cabine cu un liniștitor 2-0.

În mitanul secund, formația pregătită de Bogdan Andone a avut o răbufnire de orgoliu și a ratat trei mari ocazii de gol. Au fost singurele momente mai legate ale giurgiuvenilor, care apoi au fost aproape să mai încaseze un gol, după ce Tănase a tras la o palmă de portă, iar Man a nimerit bara. FCSB s-a impus cu 3-0, după ce Olimpiu Moruțan a marcat, în minutul 90, dintr-un penalty obținut de Florinel Coman.

De remarcat că Sergiu Buș, cel care a debutat în tricoul roș-albaștrilor, a avut parte de același tratament ca și Adrian Petre, fiind înlocuit la pauză cu Alexandru Buziuc, celălalt vârf transferat de FCSB în această vară.

La finalul partidei, antrenorul Astrei, Bogdan Andone, a vorbit despre situația dificilă de la echipa giugiuveană, mai mulți jucători fiind cu gândul la un transfer. De departe, Alibec este cel mai aproape de plecare. „E un talmeş balmeş în capul lui (n.r. Denis Alibec), cu siguranţă şi-ar dori să plece, cred că nici nu doarme noaptea. Nu putem să o mai ducem aşa. Au mai fost jucători care şi-au dorit să plece în această perioadă, a fost Lazăr, Răduţ, Budescu, e dificil de lucrat aşa. Nu avem atmosferă bună pentru că sunt multe frământări la echipă”, a spus Andone.

Pentru FCSB urmează duelul din primul tur preliminar al Europa League cu armenii de la FC Shirak. Meciul se va disputa joi, 27 august, la București. Reprezentanta Armeniei a încheiat campionatul pe locul patru, la șase puncte în spatele campioanei FC Ararat.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Céline Dion, primul interviu acordat după diagnosticarea cu sindromul persoanei rigide. “De ce eu? Cum s-a întâmplat asta? Ce am făcut eu? E vina...

Într-un interviu sincer și emoționant acordat recent revistei Vogue France, celebra artistă de origine canadiană Céline Dion a vorbit deschis despre lupta sa cu...

Vizită importantă la București. Comisarul european pentru parteneriate internaționale vine în România

Vizita comisarului european pentru parteneriate internaționale, Jutta Urpilainen, la București în perioada 24-25 aprilie, marchează un moment important în dialogul dintre Uniunea Europeană și...

O țară din Asia face o ofertă mai bună decât țările UE. Coreea de Sud vrea să producă mașini blindate în România

Coreea de Sud, unul dintre aliații Statelor Unite, vrea să-și dezvolte o relație economică și militară specială cu România, oferindu-se să producă, în România,...
Ultima oră
Pe aceeași temă