MĂSURĂ. La anul, 100.000 de copii ar putea începe sportul organizat

Start la voucherele pentru echipament sportiv

Ministerul Tineretului și Sportului a anunțat că va acorda vouchere în valoare de 300 de lei tuturor copiilor care vor fi legitimați pentru prima oară la un club sportiv.

Share

Cătălin Mihai 0 comentarii

21.09.2020 - 19:30

Ținând cont că de la începutul pandemiei de COVID-19 activitatea sportivă a intrat într-un regres fără precedent, Ministerul Tineretului și Sportului (MTS) a luat o măsură care are drept principal scop creșterea bazei de selecție pentru sportul de performanță și înaltă performanță. Astfel, statul va acorda fiecărui copil care se legitimează pentru prima dată la un club sportiv un voucher în valoare de 300 de lei valabil pentru achiziția de echipament sportiv.

Ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, consideră că acest program reprezintă o motivație în plus pentru părinți și copii în încercarea de revitalizare a sportului juvenil. „Am publicat în Monitorul Oficial ordinul de ministru prin care adoptăm normele de aplicare a ordonanţei care acordă acel voucher de 300 de lei tuturor copiilor din această ţară pentru prima legitimare la un club sportiv. Nu e nimic altceva decât un sprijin, o motivaţie în plus, atât pentru copii, cât şi pentru părinţi, să meargă să facă sport într-un cadru organizat, să meargă să facă sport într-un cadru sigur, controlat, pentru că, din păcate, trăim vremuri extrem de grele”, a spus Stroe.

Acesta a mărturisit că speră ca până la finalul anului să atragă cel puţin 30.000 de noi tineri sportivi: „Ne-am propus ca până la 1 decembrie să reuşim să adunăm cel puţin 30.000 de beneficiari, de copii, ai acestei forme de sprijin”.

Ionuț Stroe crede că această măsură va face ca anul viitor România să aibă încă 100.000 de copii care încep să practice sportul într-un cadru organizat. „Probabil la anul vom rotunji cifra şi vom ajunge la 100.000 de noi copii legitimaţi în sport. Toţi părinţii, din acest moment, folosind certificatul de naştere, un act de identitate, o legitimaţie sportivă, o cerere tip şi o declaraţie pe proprie răspundere, pot să dobândească acest voucher care este la îndemâna tuturor cluburilor şi entităţilor sportive care au certificat de identitate sportivă. Asta este singura condiţie. El poate fi valorificat în toate magazinele specializate în echipamente sportive, oriunde în ţară”, a mai spus șeful MTS.

Beneficiarii de voucher vor fi copiii născuți în perioada 01.01.2005 – 31.12.2014, care se legitimează, în vederea practicării sportului de performanță, pentru prima dată la un club sportiv deținător de certificat de identitate sportivă, până pe 30 noiembrie 2020.

Comentarii