19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportAlte sporturiSTART înscrieri la L’Étape Romania by Tour de France

START înscrieri la L’Étape Romania by Tour de France

L’Étape Romania by Tour de France, aflată la cea de-a doua ediție, se va desfășura pe 27 august în București, având Race Village-ul în Piața Constituției, deschisă atât participanților în competiție cât și însoțitorilor și spectatorilor. Înscrierile la cea de-a doua ediție au fost deschise oficial.

Turul Franței reprezintă cea mai renumită cursă de ciclism din lume, urmărită în fiecare an cu pasiune de peste două miliarde de fani de pe întreg mapamondul. Evenimentul sportiv devenit legendă a debutat în 1903, iar conceptul L’Étape by Tour de France s-a născut în 1993, din dorința de a da o șansă cicliștilor amatori să trăiască această experiență unică. România s-a alăturat L’Étape by Tour de France în 2022, fiind cea de-a 20-a țară acceptată în această serie de evenimente la nivel internațional.

L’Etape Romania by Tour de France este singuracompetiție din România care oferă emoția unei curse de top mondial, destinată tuturor cicliștilor, de la familii cu copii de minim 8 ani și până la cicliști de performanță. Evenimentul este deschis și pentru pasionații de MTB iar copiii vor beneficia de un discount de 25%. Cicliștii de performanță care vor răspunde provocării vor beneficia de un clasament dedicat.  

“Suntem pregătiți să oferim cicliștilor amatori din România experiența legendarului brand Tour de France, la cea de-a doua ediție a L’Étape România. Așteptăm toți pasionații de ciclism la linia de start să trăiască aventura marilor campioni, să se bucure de trasee și de atmosfera de festival al ciclismului românesc. Mulțumim tuturor autorităților și sponsorilor care s-au alăturat acestui proiect unic și împreună cu care construim povestea L’Étape Romania by Tour de France”, declară Tudor Ștefan MOCUȚA, CEO MPG. 

Traseele, pornind din imediata vecinătate a Pieței Constituției, de pe Bd. Unirii, vor străbate artere importante precum Calea Victoriei, Bulevardul Kiseleff și Bulevardul Libertății, și vor avea puncte de atracție ce emană istorie, cum ar fi: Arcul de Triumf, Palatul Parlamentului, Palatul C.E.C., clădirea impozantă a Primăriei Municipiului București, Casa Armatei sau Ateneul Român. 

Cele trei trasee ale evenimentului sunt:

• City Adventure 14 KM– https://romania.letapebytourdefrance.com/route/2 – se pot înscrie cei care au peste 8 ani

• The Ride 42 KM– https://romania.letapebytourdefrance.com/route/1 – se pot înscrie cei care au minimum 15 ani

• The Race 85 KM – https://romania.letapebytourdefrance.com/route/0 – se pot înscrie cei care au minimum 15 ani

Taxa minimă de participare (Early Bird) valabilă până la finalul zilei de 28 mai este de 125 lei pentru City Adventure, 150 lei pentru The Ride și 185 lei pentru The Race.

Race Village-ul L’Étape Romania by Tour de France din Piața Constituției va spune tuturor povestea brandului legendar prin intermediul unei expoziții Tour de France și a numeroaselor activări ale sponsorilor, într-o atmosferă relaxantă de festival care va transforma Bucureștiul, pentru o zi, în capitala ciclismului românesc. Tot aici vor fi organizate: o zonăcomercială cu profil sportiv unde vor fi prezente cele mai importante branduri de echipament și nutriție sportivă, food-court, zonă de încălzire pentru concurenți, asistență mecanică pentru cicliști, zonă de masaj, zonă de premiere cu scenă și numeroase concursuri cu premii realizate de sponsorii evenimentului.

Sâmbată, 26 august se vor ridica kiturile de participare din Piața Constituției, iar duminică, 27 august se va da startul în cele trei curse. Celebrul tricou galben (Yellow Jersey), acordat câștigătorilor, simbol al victoriei, excelenței, pasiunii și hotărârii va deveni marea provocare pentru cicliștii participanți. Primii trei cicliști amatori clasați în cursa The Race, la feminin și masculin, se vor califica pentru programul internațional L’Étape Championship și vor primi câte o invitație de a participa la celebra L’Étape du Tour din Franța, cea mai renumită competiție de ciclism din lume dedicatăamatorilor.

„După o primă ediție de succes, acum este timpul ca L’Étape Romania by Tour de France să revină în 2023! Știu că toată echipa de organizare lucrează din greu pentru a oferi un eveniment grozav tuturor participanților și pentru a-i face să simtă din nou „legenda Turului Franței”, făcând din L’Étape Romania cea mai bună experiență posibilă pentru toți participanții și un eveniment premium din întreaga Serie L’Étape ce se desfășoară în prezent în 25 de țări. Toți participanții, de la copii și cicliști ocazionali, până la sportivi mai experimentați, se vor bucura de un format creat special pentru el/ea și se potrivește perfect obiectivului nostru de a face experiența Turului Franței accesibilă tuturor. Cu un traseu unic în centrul Bucureștiului, L’Étape Romania este experiența supremă pentru cicliștii români, o provocare uimitoare și o șansă unică de a concura pentru câștigarea tricourilor oficiale ale Turului Franței.

Ne vedem pe 27 august!” a declarat Antoine QUIERS , Project Manager of L’Étape by Tour de France – AMAURY SPORT ORGANISATION (ASO)

Numeroase companii de top din România s-au alăturat celui mai puternic brand de ciclism din lume. Sponsorul oficial alevenimentului este AUCHAN, alături de care s-au implicat în calitate de sponsori: Altex, Dorna, Vodafone, RTPR, MAXBET și World Class. Furnizorii oficiali ai evenimentului sunt: Decathlon, TechnoGym, Sanador, Reciclad’Or, Remat Holding, GoldNutrition, Paste Băneasa, Black Cab, AgriroFresh, Oliveris, JW Marriott Bucharest Grand Hotel, Farmacia de detergent, Vesta, Terapie pentru mișcare, Medvis Care, Hama, Salonul Bicicletei, AmBike, MTB Academy șiHeineken 0.0%. Partenerii evenimentului sunt: Primăria Municipiului București, Drovie, WWF și Cosmapp Global.

Partenerii instituționali care susțin evenimentul sunt Ambasada Franței, Ministerul Sportului și Federația Română de Ciclism.

În cadrul evenimentului este implementată campania„Bucuria ciclismuluiÎMPREUNĂ!”, un proiect CSR de integrare socială a cicliștilor cu dizabilități, susținut de OMVPETROM în calitate de Partener Oficial. Campania „Bucuria ciclismului, ÎMPREUNĂ!” va asigura sportivilor cu dizabilități șansa de a se integra în comunitatea sportivilor amatori, de a se bucura de atmosfera de festival a evenimentului și de a oferi un exemplu de curaj, ambiție și dorință de viață tuturor celor prezenți sau care vor fi informați în legatură cu evenimentul și campania CSR.

Campania s-a lansat la prima ediție a evenimentului (2022) și va fi dezvoltată pe termen lung, fiind un obiectiv permanent al MPG România. Sportul oferă persoanelor cu dizabilități șansa extraordinară să se antreneze permanent, să socializeze și să concureze alături de comunitate, să se dedice unei activități care poate aduce satisfacție personală și să se bucure de rezultatele lor.

L’Étape Romania by Tour de France este organizat de MPG România, lider de piață pe segmentul proiectelor sportiveadresate participanților amatori, cu o experiență semnificativă, care include organizarea a peste 8.000 de evenimente sportive, pe parcursul a peste 26 de ani de activitate. Conceptul evenimentului L’Étape by Tour de France aparține AMAURY SPORT ORGANISATION, Franța, (ASO), liderul mondial în organizarea curselor de ciclism și deținătorul legendarului brand Tour de France.

Stancu Alexandru
Stancu Alexandru
2017 este anul debutului meu în presă. Am trecut pe la ProTv și Aleph News, iar din vara lui 2021 am devenit editor web la România Liberă.
Cele mai citite

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...

USR: Guvernul Ciolacu minte când spune că ia măsuri în favoarea consumatorilor şi că scade facturile românilor

Reprezentanţii USR consideră că Guvernul PSD-PNL ''minte'' atunci când spune că reduce facturile românilor şi că, de fapt, continuă să întreţină schema prin care oamenii...
Ultima oră
Pe aceeași temă