Stăpânii absoluți ai Europei. Ronaldo, al doilea trofeu cu Portugalia

Portugalia este prima câştigătoare a trofeului Ligii Naţiunilor, după ce a reușit să treacă cu scorul de 1-0 de Olanda, pe stadionul Dragao din Porto. Unicul gol al partidei a fost înscris de Goncalo Guedes, în minutul 60, cu un şut formidabil din afara careului.

Share

Cătălin Mihai 0 comentarii

Actualizat: 11.06.2019 - 16:09

Cu un Cristiano Ronaldo obosit, după tripla reușită în meciul cu Elveția, Bernardo Silva a fost cel care a condus ofensiva lusitanilor, bifând una dintre cele mai mari ocazii ale primei reprize. Tot el a fost cel care a oferit pasa decisivă pentru golul lui Goncalo Guedes din minutul 60. Atacantul de 22 de ani a tras la colţul lung, Cillessen a atins mingea, dar nu a reuşit să oprească deschiderea scorului. Naţionala lui Koeman a încercat să forţeze egalarea pe finalul partidei, dar fără succes. Rui Patricio a avut intervenții salutare la șuturile lui Depay, De Roon și Van de Beek. Scor final 1-0 pentru Portugalia, care și-a asigurat astfel cel de-al doilea trofeu european din ultimii trei ani.

 Lobby pe lângă De Ligt

Chiar dacă nu a strălucit la capitolul joc, se poate spune că Ronaldo și-a făcut datoria pe teren, dar nu pentru națională, ci pentru echipa sa de club, Juventus. Acesta a fost surprins de camerele de luat vederi în timp ce îl ruga pe mai tânărul său adversar din tabăra batavă să semneze cu campioana Italiei. Inițial, Matthijs de Ligt nu a vrut să le spună adevărul reporterilor, care l-au întrebat dacă s-a discutat despre un eventual transfer la ”Bătrâna Doamnă”, însă, la insistențele jurnaliștilor, acesta a recunoscut. ”Am fost șocat, de aceea am început să râd. Dar nu am spus nimic. După un meci pe care l-ai pierdut, te simți rău și vorbești numai despre asta”, a declarat De Ligt.

Trofeul câștigat de Ronaldo duminică seară este al 29-lea al carierei și al doilea alături de naționala Portugaliei. Primul a venit în 2016, atunci când lusitanii s-au încoronat campioni ai Europei.

În meciul care a stabilit cea de-a treia echipă de pe podium, Anglia a trecut cu greutate de Elveția, după executarea loviturilor de departajare. 

Comentarii