7.3 C
Bucharest
Friday, 1 December 2023
HomeSportStampila Parlamentului, in slujba intereselor PNL

Stampila Parlamentului, in slujba intereselor PNL

Vicepresedintele PNL Dan Radu Rusanu se foloseste de functia sa de secretar al Camerei Deputatilor pentru a transa problema noii conduceri a liberalilor din judetul Caras-Severin. Rusanu si-a pus stampila de secretar al Camerei pe un document intern de partid referitor la convocarea Delegatiei Permanente a organizatiei Caras-Severin.  Am incercat ieri toata ziua sa-l contactam pe Rusanu, dar ni s-a spus ca este plecat in provincie.

Delegatia Permanenta a liberalilor din Caras-Severin va organiza sambata alegeri pentru noua structura de conducere a Biroului Politic, in urma unei decizii a Biroului Politic Central. Intr-un document intern al PNL, de convocare a Delegatiei Permanente a filialei, semneaza vicepresedintele PNL Dan Radu Rusanu, insa stampila de confirmare  este cea de secretar al Camerei Deputatilor (functie parlamentara pe care o detine). In acest act, in stanga sus sta scris Partidul National Liberal si Biroul Politic Central, iar jos este folosita stampila Camerei Deputatilor.
Presedintele Comisiei juridice a Senatului, Peter Ekstein Kovacs, ne-a declarat ca "nu este prea corect, nu este prea legala utilizarea stampilei institutiei parlamentare intr-un act intern de partid". "Nu este un capat de tara, dar nu este normal", a adaugat senatorul UDMR. La randul sau, presedintele Comisiei juridice de la Camera Deputatilor, conservatorul Sergiu Andon, ne-a spus ca "este un act de lipsa de respect fata de institutia parlamentara". "Nu este corect. Poate a fost folosita stampila pentru a impresiona. Uite unde duce cumulul de functii al politicienilor!", a precizat Andon.

Dan Radu Rusanu, ca delegat al conducerii centrale pe zona Regiunii de Vest, a fost investit cu organizarea de noi alegeri pentru judetele Caras-Severin si Arad. Decizia aceasta a fost luata drept urmare a unei hotarari de luni a Delegatiei Permanente Centrale. Conducerile celor doua judete au fost sanctionate pentru rezultatele slabe la europarlamentare. Insa, masura luata s-a dovedit a fi una discriminatorie, in conditiile in care initial liderii PNL anuntasera ca va fi schimbata structura de conducere a tuturor filialelor care nu au obtinut 12 procente, fiind vorba de 18 organizatii judetene. "Dan Radu Rusanu a avut interes personal sa-i debarce pe presedintii din Arad si Caras-Severin si sa-si puna oamenii lui", ne-au spus surse liberale.

Deputatul Valentin Bosneac, presedintele actual al PNL Caras, ce urmeaza sa fie debarcat sambata, ne-a spus ca Rusanu vrea sa-l impuna in fruntea PNL pe primarul Ion Vela, un om apropiat liderului de la Bucuresti.

Cele mai citite

Armata israeliană a anunțat că e gata să reia atacurile în Gaza

Armata israeliană a declarat că este gata să reia luptă cu militanţii din mişcarea islamistă Hamas în Fâşia Gaza "la orice oră"."Suntem pregătiţi pentru...

Mesajul selecționerului Edi Iordănescu de Ziua Națională a României

Selecționerul echipei naționale de fotbal, Edi Iordănescu, a transmis un mesaj emoționant cu ocazia Zilei Naționale a României. În mesajul publicat pe site-ul Federației Române...

A început parada militară de Ziua Națională în Capitală. LIVE VIDEO

Parada militară organizată la Bucureşti cu ocazia Zilei Naţionale a României a început vineri în Piaţa Arcului de Triumf, edificiu emblematic al Capitalei, inaugurat...
Ultima oră
Pe aceeași temă