Stadionul lui Napoli va purta numele lui Maradona

Preşedintele clubului Napoli, Aurelio De Laurentiis, a confirmat joi, într-o scrisoare, că stadionul echipei nu se va mai numi „San Paolo”, ci „Diego Armando Maradona”, în cinstea legendarului fotbalist argentinian ce a decedat miercuri, la vârsta de 60 de ani.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 26.11.2020 - 20:12

„Dragă Diego, tu, mândria oamenilor din Napoli, steaua de nestins de pe firmamentul fotbalului mondial, tu eşti doar dragoste, bucurie, pasiune şi artă, iar cât timp soarele va străluci, inimile noastre vor fi luminate de lumina geniului tău”, a scris De Laurentiis pe Twitter.

„Dragă Diego, laşi o mărturie extraordinară despre tot ceea ce înseamnă un om cu toată fragilitatea sa, forţa sa, dragostea sa totală pentru viaţă şi pentru aproapele său. Un campion unic şi irepetabil”, a afirmat De Laurentiis.

„Cred că este corect să dăm stadionului San Paolo numele tău, ca să fii în continuare alături de noi ca o demonstraţie a drumului spre excelenţă pe care a păşit această echipă”, a adăugat oficialul lui Napoli.

Propunerea ca arena San Paolo să poarte numele lui Maradona a fost lansată joi de primarul oraşului din sudul Italiei, Luigi De Magistris, iar De Laurentiis a acceptat-o imediat, arătându-şi dorinţa de a începe formalităţile birocratice pentru ca schimbarea numelui să fie posibilă cât mai repede.

Maradona a evoluat între 1984 şi 1991 la Napoli, pe care a condus-o la câştigarea singurelor sale două titluri de campioană a Italiei.

Comentarii