15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportStadionul care va găzui Jocurile Olimpice din 2020 a fost finalizat

Stadionul care va găzui Jocurile Olimpice din 2020 a fost finalizat

Organizatorii JO 2020 au anunţat luni că că lucrările la stadion s-au încheiat oficial şi inaugurarea arenei de 60.000 locuri va avea loc pe 21 decembrie, cu prilejul unei eveniment special.

”Suntem foarte încântaţi că lucările la stadion – simbolul cheie al Jocurilor de la Tokyo 2020 – au fost finalizate acum; ne face să ne dăm seama cât de aproape suntem de începutul jocurilor. Aşteptăm cu nerăbdare să vedem sportivi din întreaga lume care vor mărşălui pe noul stadion la ceremonia de deschidere … când ochii lumii întregi vor fi acest simbol de referinţă al JO 2020”, a declarat Toshiro Muto, preşedintele Comitetului de organizare a JO Tokyo 2020.

Pentru a contracara temperaturile ridicate din timpul JO 2020, proiectanţii au inclus în stadion 185 de ventilatoare mari şi opt vaporizatoare care să diminueze disconfortul termic al spectatorilor şi sportivilor.

Construcţia arenei a debutat în decembrie 2016, cu un an mai târziu decât planificarea iniţială, din cauza designului original, conceput de arhitecta anglo-irakiană Zaha Hadid, la care s-a renunţat din cauza costurilor excesive. Costurile noii arene s-au cifrat la 1,25 miliarde euro, iar primul eveniment găzduit de Stadionul Naţional va fi finala Cupei Împăratului, de la 1 ianuarie 2020.

Jocurile Olimpice de la Tokyo au loc în 2020 între 24 iulie şi 9 august, în timp ce Jocurile Paralimpice se desfăşoară între 25 august şi 6 septembrie.

Cele mai citite

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită

Guvernul a decis ca valabilitatea cardurilor de energie să fie prelungită până pe 31 mai, cu încă două luni față de termenul inițial. Aceasta...

Se dezumflă balonul Green Deal!

În România, nu se vorbește deloc despre eșecul reuniunii miniștrilor de mediu din UE, cu privire la adoptarea Legii pentru Refacerea Naturii. Deși grupul...
Ultima oră
Pe aceeași temă