6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialZalaul, orasul cu cea mai mare densitate de vicecampioane mondiale din Romania!

Zalaul, orasul cu cea mai mare densitate de vicecampioane mondiale din Romania!

Zalaul a devenit de cateva zile orasul cu cea mai mare densitate de vicecampioane mondiale din Romania! Si asta pentru ca formatia campioana a Romaniei la handbal feminin le da nationalei nu numai pe patru dintre componentele lotului (adica 25% din prima reprezentativa!) – Roxana Gatzel, Tereza Tamas, Raluca Ivan si Ramona Maier -, ci si pe antrenorul principal Gheorghe Tadici! Daca mai punem la socoteala faptul ca si alte jucatoare ale nationalei, acum legitimate la cluburi din strainatate, precum Ana Maria Lazer, s-au lansat tot la Zalau, ajungem la concluzia ca orasul ardelean a devenit in acest moment centrul handbalului feminin romanesc.
Ieri, Zalaul a primit cu sampanie si flori fetele medaliate la Mondiale, autoritatile locale gandindu-se la o modalitate de a le recompensa pentru superba lor performanta. Roxana Gatzel, Tereza Tamas, Raluca Ivan si Ramona Maier si pe antrenorul principal Gheorghe Tadici nu au insa prea mult timp de sarbatorit, caci dupa numai o zi de odihna se vor alatura colegelor de la Silcotub pentru un turneu in Ungaria!

Bani pentru handbal de la COSR

Sa mai spunem si faptul ca presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), Octavian Morariu, a anuntat ca echipa nationala de handbal feminin va intra in programul olimpic de finantare in vederea calificarii si participarii la JO din 2008. Morariu va fi cel care va propune Comitetului Executiv al COSR ca echipa sa intre in programul de finan-tare olimpic pentru JO de la Beijing, lucru care ar aduce un plus de finantare catre Federatia Romana de Handbal, foarte necesara in vederea alcatuirii unui program valoros de pregatire pentru 2006, an in care Romania va fi nevoita sa dispute o dubla partida de baraj foarte dificila cu Serbia-Muntenegru pentru a ajunge la turneul final al Campionatului European.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă