10.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialVivi Răchită, după 1-5 cu Dinamo: "Aşa umilinţă nu va rămâne nepedepsită"

Vivi Răchită, după 1-5 cu Dinamo: “Aşa umilinţă nu va rămâne nepedepsită”

UPDATE 9.00

Antrenorul Petrolului Ploieşti, Valeriu Răchită, s-a arătat devastat după înfrângerea cu 5-1 suferită în meciul inaugural pentru noul stadion “Ilie Oană”, contând pentru etapa a 8-a din Liga I. Răchită a declarat că umilinţa din jocul cu rivala din Ştefan cel Mare nu va rămâne fără urmări.

“Îmi cer scuze oamenilor care au venit la stadion pentru această înfrângere. Nu se poate ca numele Petrolului să fie terfelit. Îmi reproşez faptul că eu cred în oameni, am crezut că suntem o familie, dar m-am înşelat. La pauză le-am spus jucătorilor: «ok, mă umiliţi pe mine, dar ce aveţi cu oamenii care au venit la aceast joc şi au plătit un bilet?». Unii dintre ei nici măcar mercenari nu se pot numi”, a tunat Răchită, care a precizat că în pauza meciului s-ar fi înlocuit şi pe el.

………….

CRONICĂ: Inaugurare de coşmar!

Inaugurarea noului stadion ”Ilie Oană” într-un joc oficial a fost una cum nu se poate mai proastă pentru formaţia care va beneficia de una dintre puţinele arene moderne din ţară. Petrolul a fost depăşită net de Dinamo şi nu se poate acuza decât pe sine după înfrângerea cu 5-1 suferită duminică seara.

Ploieştenii începeau cu şansa a doua meciul contra liderului Dinamo, dar rivalitatea dintre cele două echipe şi entuziasmul creat în oraş de deschiderea stadionului au creat aşteptarea unui meci disputat. Că nu a avea să fie aşa s-a văzut încă din start, când bucureştenii pasau cu încredere, iar prahovenii nu făceau decât să fugă după minge. Nici asta nu le-a ieşit însă foarte bine şi au uitat că şi formaţia adversă are 10 jucători de câmp în minutul 10, când l-au ignorat pe un Moţi urcat surprinzător în careul lor la un atac poziţional. 1-0 şi era începutul unui dezastru. Fără atitudine, fără aplomb şi fără un pic de inspiraţie, jucătorii lui Valeriu Răchită au fost dominaţi copios în faţa propriilor fani. Luchin a ratat desprinderea (21) pentru ca sârbul Komazec să irosească singura ocazie mare a gazdelor (26) din prima parte, venită în urma unei faze de corner care a arătat din nou slăbiciunile dinamoviştilor. Nu a avut însă cine să le speculeze pentru că ploieştenii au intrat la cabine cu un deficit de două goluri, după ce Kone a profitat de somnolenţa cuplului Zendeli – P. Stoica.

Singura porţiune din meci în care Petrolul a arătat ca o echipă de prima ligă a fost în debutul reprizei secunde când, vreme de 5 minute, au presat poarta lui Bălgrădean. Iureşul ”lupilor galbeni” nu a durat mult, iar ”câinii” au preluat din nou conducerea jocului. C. Munteanu (56), Bakaj (61) şi Niculae (73) au trecut pe rând pe lângă 3-0, în faţa unei echipe incredibil de fragile pentru acest nivel. Inevitabilul s-a produs în minutul 80, când Dănciulescu a arătat de ce este în topul marcatorilor all-time din campionatul românesc.

Când ex-dinamovistul Mitea a redus din diferenţă pentru Petrolul un minut mai târziu, suporterii ploieşteni – admirabil de devotaţi pe toată durata partidei! – au sperat poate pentru un final de meci în care dinamoviştii să aibă emoţii. Dar au fost exact pe dos. În doar trei minute, Niculae a desăvârşit umilinţa gazdelor cu două goluri reuşite într-un careu depopulat.

Fanii în galben-albastru au cântat însă până în ultimul minut, aducând aminte de fanaticii suporteri ai Galatei dintr-un pierdut ”acasă” cu Chelsea, 0-5 în 1999. Dar acea echipă a turcilor avea să câştige Cupa UEFA un an mai târziu. Peste un an, dacă nu-şi va schimba radical jocul, Petrolul ar putea să se întoarcă în divizia secundă.

……………

MINUTUL 90+2 – Un meci de coşmar pentru Petrolul ia sfârşit. Inaugurarea noului stadion ”Ilie Oană” s-a derulat cum nu se poate mai rău pentru gazde, care au fost umilite de rivala Dinamo, scor 1-5.

MINUTUL 88 – Antrenorul ploieştenilor, Valeriu Răchită, s-a aşezat resemnat pe banca de rezerve. Însă galeria Petrolului cântă în continuare.

MINUTUL 86 – SCHIMBARE DINAMO! Iese Niculae, intră Ţucudean.

MINUTUL 85 – GOOL DINAMO! Marius Niculae scapă iarăşi extrem de singur în careu, îl ridiculizează pe Zendeli şi face 5-1.

MINUTUL 83 – GOOL DINAMO! Marius Niculae îşi trece şi el numele pe lista marcatorilor cu o ”scăriţă” din 10 metri.

MINUTUL 82 – GOOL PETROLUL! Nou-intratul Mitea marchează golul de onoare speculând o ezitare din apărarea lui Dinamo.

MINUTUL 80 – GOOL DINAMO! Dănciulescu face 3-0 cu un trasor în vinclu de la 17 metri.

MINUTUL 76 – SCHIMBARE PETROLUL! Iese Borza, intră Mitea – fost jucător la Ajax şi la Dinamo.

MINUTUL 73 – OCAZIE DINAMO! Marius Niculae intră în careu şi trage putrenic din unghi, dar portarul prahovenilor respinge în corner.

MINUTUL 70 – SCHIMBARE DINAMO! Iese Bakaj, intră Alexe – revenit după o accidentare.

MINUTUL 69 – Tot Dinamo este echipa mai conectată la joc. Ploieştenii arată ca o formaţie foarte limitată, de ligă secundă.

MINUTUL 61 – OCAZIE DINAMO! Bakaj are şi timp şi spaţiu la 16 metri de poarta ploieşteană, dar loveşte greşit balonul având în faţa sa doar portarul.

MINUTUL 58 – GALBEN DINAMO! Cătălin Munteanu este şi el taxat.

MINUTUL 57 – GALBEN DINAMO! Scarlatache este avertizat!

MINUTUL 56 – OCAZIE DINAMO! Cătălin Munteanu şutează plasat, da puţin pe lângă de la marginea careului, din poziţie centrală.

MINUTUL 55 – Dinamo este periculoasă când iese din propria jumătate. Niculae a pivotat la 20 de metri de poarta adversă şi a şutat puternic, dar peste.

MINUTUL 50 – Jucătorii Petrolului au ieşit de la cabine mult mai hotărâţi şi atacă poarta dinamovistă în debutul reprizei.

MINUTUL 46 – A început repriza secundă.

MINUTUL 45+2 – Prima repriză se încheie. Ploieştenii au fost extrem de modeşti în cele 45 de minute, jucând fără atitudine şi fără precizie. Dinamoviştii nu au trebuit decât să speculeze greşelile prahovenilor.

MINUTUL 45+1 – GOOL DINAMO! Kone profită de neînţelegerea dintre portarul Zendeli şi fundaşul Pompiliu Stoica şi îl lobează pe primul din 13 metri.

MINUTUL 43 – Petrolul încearcă să accelereze ritmul partidei şi să atace careul dinamovist, dar nu au clarviziunea necesară.

MINUTUL 41 – GALBEN DINAMO! Luchin este avertizat!  

MINUTUL 37 – GALBEN PETROLUL! Radu Barbu este cel avertizat!

MINUTUL 34 – Dinamo ţine bine mingea, iar ploieştenii încep să arate frustrare în joc.

MINUTUL 29 – Marius Niculae pătrunde printre trei fundaşi ploieşteni, dar faza de atac a dinamoviştilor se stinge când mingea ajunge la Bakaj. Oricum, prahovenii arată o mare fragilitate în defensivă.

MINUTUL 26 – OCAZIE PETROLUL! Komazec îi ia faţa coechipierului Dănuţ Enescu la o centrare din corner şi reia peste poartă din colţul careului mic. Enescu, mai bine plasat decît colegul său, protestează.

MINUTUL 25 – Petrolul nu reuşeşte să păstreze mingea suficient de mult pentru a pune presiune pe adversari. Dinamo este echipa mai închegată.

MINUTUL 21 – OCAZIE DINAMO! Luchin reia cu capul peste poartă din 6 metri, din marcaj, în urma unei faze de corner.

MINUTUL 20 – Dinamo rămâne într-un pressing avansat când ploieştenii au posesia şi caută poarta prahoveană când recâştigă balonul.

MINUTUL 15 – OCAZIE PETROLUL! Prahovenii creează superioritate în jurul careului dinamovist, dar Opriţa nu reuşeşte să centreze bine pentru Komazec, aflat în 6 metri.

MINUTUL 10 – GOOL DINAMO! Moţi înscrie din apropiere după o centrare de pe dreapta a lui Laurenţiu Rus.

MINUTUL 7 – Dinamo ţine mingea mai mult, încearcă să construiască pe jos, dar nu are succes în a se apropia de poarta prahovenilor.

MINUTUL 5 – Jocul este echilibrat, dar spectacolul are loc deocamdată în tribunele noii arene.

MINUTUL 1 – Meciul începe! Ploieştenii debutează pe noul stadion ”Ilie Oană” în faţa unei rivale de tradiţie, Dinamo Bucureşti.

UPDATE 21.25 Se cunosc echipele de start:

Dinamo: Bălgrădean – Luchin, Scarlatache, Moţi, Diabate – Rus, Kone, C. Munteanu, Bakaj – Dănciulescu, M. Niculae

Rezerve: Curcă, D. Stoica, Pătraşcu, Alexe, Păun, L .Ganea, Ţucudean

Petrolul: Zendeli – Străuţ, Melinte, Barbu, P.Stoica – Enescu – Fl. Dumitru, Negru, Borza, Opriţa – Komazec

Rezerve: Zimmerman, Sipovic, Petrovic, Bărbulescu, Mitea, Apostu, Roman

……………….. 

Petrolul – Dinamo este primul meci oficial ce sa va juca pe noul stadion “Ilie Oană” din Ploieşti, în această seară, de la ora 21.30. Dinamoviştii au fost detronaţi de pe locul 1, după ce CFR Cluj a obţinut un punct pe terenul Rapidului. Ploieştenii nu au mai câştigat în faţa “câinilor” de mai bine de 10 ani. Ultimul succes al acestora a fost pe 2 mai 2001, scor 3-1 la Ploieşti.

Răchită taie în carne vie

Cele două înfrângeri consecutive ale Petrolului, 0-1 cu Ceahlău şi acelaşi scor cu FC Braşov, l-au enervat la culme pe Valeriu Răchită. Antrenorul “lupilor” e hotărât să nu ierte pe nimeni. I-a amendat pe Buhuşi şi pe Komazec cu câte 1.100 de euro, iar acum i-a avertizat cu excluderea din lot pe cei care nu fac faţă cerinţelor sale. “Suntem proştii proştilor, nu se poate să avem atâtea ocazii şi să ne întoarcem acasă fără nici un punct! Cine nu-şi va schimba atitudinea va dispărea din echipă!”, a spus Valeriu Răchită

“Ciobi” nu este în pericol

Preşedintele Consiliului de Administraţie al lui Dinamo, Nicolae Badea, a declarat că nu se pune problema înlocuirii antrenorului Liviu Ciobotariu, considerând că jocul echipei este mult schimbat în bine, în ciuda rezultatelor mai slabe din ultima perioadă.

Antrenorul ” câinilor” nu ştie încă dacă va putea conta pe Marius Niculae. Fotbalistul de 30 de ani a suferit la antrenamente o contuzie puternică la piciorul drept şi a fost menajat în partida din “şaisprezecimile” Cupei României cu Luceafărul. Medicii fac eforturi ca atacantul să fie refăcut până la ora meciului cu prahovenii. În caz că Niculae nu va fi apt de joc, va fi înlocuit cu tânărul George Ţucudean, care va face pereche în atacul “câinilor” cu Ionel Dănciulescu. Marius Niculae este golgeterul lui Dinamo în acest sezon, cu cinci reuşite în cele şapte etape disputate până acum.

ECHIPELE PROBABILE:

Petrolul: Zendeli – Străuţ, Sipovici, Petrovici, P. Stoica – D. Enescu – Fl. Dumitru, V. Negru, Stoimirovici, Opriţa – Komazec

Dinamo: Bălgrădean – Luchin, Scarlatache, Moţi, Diabate – L. Rus, D. Kone, D. Stoica, . C. Munteanu – Dănciulescu, M. Niculae

Petrolul – Dinamo se joacă duminică, 25 septembrie, de la 21:30, în direct pe Digisport şi live text pe romanialibera.ro

Claudiu Berbece
Claudiu Berbecehttp://claudiu-berbece
Claudiu Berbece, reporter Rl online
Cele mai citite

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...

SRI va gestiona sistemul informatic al ANAF

Proiectul de lege privind gestionarea sistemului informatic al ANAF de către SRI a primit un raport favorabil din partea comisiilor de specialitate și se...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, eliminată din Conference League! Echipele calificate în semifinalele competiției

PAOK Salonic, echipă antrenată de românul Răzvan Lucescu, a ratat calificarea în semifinalele Conference League, după ce a fost învinsă de pe teren propriu...
Ultima oră
Pe aceeași temă