6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialVina accidentului apartine spectatorilor

Vina accidentului apartine spectatorilor


Echipajul Bogdan Marisca/Sebastian Itu, pe Mitsubishi Evo 7, a trecut pe primul loc in clasamentul general FIA al Campionatului National de Raliuri, cu 26 de puncte, dupa ce a castigat Raliul Clujului, a treia etapa a competitiei. “Sunt fericit ca totul s-a terminat cu bine. Pentru mine, si pentru mai toti pilotii, a fost cel mai greu raliu din Campionatul National. Ma bucur ca am reusit prima victorie la mine acasa. Cred ca se anunta o competitie extrem de stransa, pentru ca sunt sapte-opt piloti care pot sa ne puna probleme”, a declarat Marisca la finalul cursei.
In clasamentul general FIA (N+A) al Raliului Clujului, echipajul Marisca/Itu a fost urmat de Emanuel Ilina/Flavius Campeanu, pe Mitsubishi Evo 8, pozitia a treia revenind echipajului Dan Gartofan/Dorin Pulpea, pe Subaru Impreza STI. Dintre cele 45 de echipaje care au luat startul in Raliul Clujului, zece au abandonat, in cele doua zile de concurs, in care au fost programate 11 probe speciale.

Din fericire, fara urmari grave

Primele doua probe speciale, care ar fi trebuit sa se desfasoare in prima zi a competitiei, au fost anulate din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile si a unui accident in care a fost implicat echipajul Tatu/Cantor. Din cate se pare, gravul incident care a avut loc in prima zi a fost provocat de incapatanarea spectatorilor, care nu au vrut sa asculte indicatiile organizatorilor de a nu se plasa in acel viraj. Din fericire, desi la prima vedere a parut a fi foarte grav, accidentul s-a incheiat fara urmari tragice: un spectator a fost transportat la spital cu un traumatism la urechea stanga si o fractura de omoplat, fiind acum in afara oricarui pericol, iar alti doi au suferit rani usoare.
Etapa a patra a Campionatului National, Raliul Hunedoarei, va avea loc in zilele de 9 si 10 iulie.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă